Ankeiler: Dit jaar zijn er in de gemeente Wijchen weer een aantal lintjes uitgereikt. Dit zijn er in totaal zeven. Deze inwoners die een lintje hebben verdiend hebben een goede daad gedaan in hun leven.

- Dit jaar zijn er in de gemeente Wijchen weer een aantal lintjes uitgereikt. Dit zijn er in totaal zeven. Deze inwoners die een lintje hebben verdiend hebben een goede daad gedaan in hun leven. De lintjes worden uitgereikt door burgemeester Renske Helmer-Englebert en dit is gebeurd in kasteel Wijchen. Hieronder valt er te vinden wie een lintje hebben gewonnen en wat deze mensen hiervoor gedaan hebben.

Antje (Anneke) van Rinssum-Koopmans uit Wijchen

Een jaar nadat mevrouw Van Rinssum-Koopmans met pensioen ging, begon zij als vrijwilliger bij woonzorgboerderij De Hagert. Dat is een woonplek voor mensen met een verstandelijke beperking en dementerende ouderen. Hier is mevrouw al 17 jaar vrijwilliger en zorgt ze voor deze mensen. Bij activiteiten die georganiseerd worden kunnen de mensen altijd op haar hulp rekenen. Voor de medewerkers van De Hagert is haar enthousiasme en aanwezigheid ontzettend leuk.

Michaël Antonius Titus (Michèl) Willemse uit Wijchen

Sinds dat in eind jaren 70 de Emmanuelkerk is opgericht, was de heer Willemse een zeer betrokken vrijwilliger. Hij verzorgde welke week het mededelingenblaadje en was koster/lector in de kerk. In 2014 voegde de heer Willemse zich tot de Antonius Abt Kerk in het centrum van Wijchen. Hij volgde met grote toewijding een opleiding in het bisdom ’s-Hertogenbosch. Vanaf toen is hij hoofdkoster. Ook verzorgt hij het voorraadbeheer van de kerkelijke benodigdheden voor de hele parochie de Twaalf Apostelen. Na zijn pensionering bij de belastingdienst ging de heer Willemse aan de slag bij KBO-senioren-vereniging Bergharen, Hernen en Leur. Hier heeft hij veel mensen geholpen.

Carola Cecilia Maria (Carla) Groenen-Winninghoff uit Wijchen

Al vanaf 1976 is mevrouw Groenen-Winninghoff betrokken bij de plaatselijke tennis- en padelvereniging Grootven. Tot op de dag van vandaag is zij daar nog steeds bij betrokken. In de periode 1994 tot 2019 had zij de rol van bestuurder van de Technische Commissie. Daarnaast verzorgt zij nog de catering, planning van de bardiensten en houdt toezicht in en rondom het clubhuis. Naast al dit werk voor Gde vereniging, stak mevrouw Groenen-Winninghoff ook veel tijd in de kerstkaartenactie van Unicef. Tussen 1989 en 2005 was zij elk jaar planner en coördinator van de verkoop van deze kaarten.

Franciscus Arnoldus Wilhelmus (Frans) van Daal uit Wijchen

De heer van Daal is sinds 2008 energiek leider van de klusclub bij tennis- en padelvereniging Grootven. Hier zorgt de heer van Daal ervoor dat de banen er elke week weer goed bij liggen. In de periode 1976 tot 2012 had de heer Van Daal ook taken als competitieleider, hoofd van de technische commissie en het mede organiseren van het jaarlijkse toernooi onder zijn hoede. In de jaren zeventig was de heer Van Daal ook jarenlang vrijwilliger bij harmonie DOV uit Wijchen. En in de jaren tachtig tot en met 2008 verzorgde hij het geluid van het jaarlijkse Kapellenfestival van CV De Blauwkoppen.

Lambertus Henricus Josephus (Bert) van Boxtel uit Batenburg

De heer van Boxtel werd 40 jaar geleden lid van de kerken- en contactraad van de Kerk in Batenburg. In deze tijd heeft de heer veel taken opgepakt en heeft hij heel veel betekend voor de kerk. Tot 2010 was hij secretaris. Ook heeft hij zich beziggehouden met het onderhoud van het kerkhof. Buiten het werk in de kerk om is meneer van Boxtel ook nog eens lid van de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie. De heer Van Boxtel staat bekend als een zeer sociaal en meelevend persoon; iemand die altijd oog heeft voor de medemens. Ook voor zijn buurtgenoten staat hij altijd klaar.

Maria Anna (Marian) Stolle-Wegh uit Wijchen

Mevrouw Stolle-Wegh is al ruim 20 jaar actief voor Museum Kasteel Wijchen. Meerdere keren per week neemt zij verschillende taken op haar. Zoals gastvrouw, suppoost en museumdocent voor schoolleerlingen. Ook helpt zij bij het organiseren en invullen van activiteiten en evenementen. Het regelen van de catering hoort daar ook bij. Tijdens de renovatie van het kasteel heeft mevrouw Stolle-Wegh veel geholpen door verschillende klussen uit te voeren. Mevrouw is ook sinds 2005 vrijwilliger bij Creatief Centrum Nijmegen-Zuid.

Rudolf Jan (Ruud) Stolle uit Wijchen

De heer Stolle is sinds het jaar 2000 ook een vrijwilliger voor Museum Kasteel Wijchen. Hij zet zich meerdere dagen per week in, voor verschillende taken; zoals gastheer, suppoosten rondleider. Ook is hij zeer aanwezig binnen de technische dienst, binnen het horecateam, bij tentoonstellingen en bij het organiseren van activiteiten en evenementen. Tijdens de renovatie van het kasteel was meneer Stolle de leider van het klusteam. Als vrijwilliger promoot hij regelmatig Museum Kasteel Wijchen op braderieën. Buiten dit alles om is de heer Stolle sinds 2018 ook nog eens tweewekelijks chauffeur op de buurtbus van Rijk van Nijmegen. Tot slot helpt hij zijn echtgenote (mevrouw Stolle-Wegh) bij haar vrijwilligerstaken voor Creatief Centrum Nijmegen Zuid.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.