Ankeiler: Recreatiebedrijf Leisurelands wil 600.000 euro investeren in recreatiegebied Groene Heuvels bij Ewijk.

- Recreatiebedrijf Leisurelands wil 600.000 euro investeren in recreatiegebied Groene Heuvels bij Ewijk. Dat gebeurt vooral in verduurzaming, vergroening en biodiversiteit. Daarnaast steekt men geld in de faciliteiten voor dagrecreanten, zoals toiletgebouwen en aankleding van het terrein.

Meer festivals

Het college van B&W van Beuningen heeft onlangs in een brief aan de gemeenteraad uitleg gegeven over de stand van zaken met betrekking tot de Groene Heuvels. Leisurelands is een recreatie-onderneming die 19 recreatiegebieden beheert in Gelderland en Noord-Limburg. In de regio Nijmegen vallen daar onder andere de Berendonck, Groene Heuvels en Wylermeer onder.

De gemeente Beuningen, Leisurelands en MOJO willen meer evenementen en festivals gaan organiseren op de Groene Heuvels. Dit gebied ligt in de gemeente Beuningen, maar het zijn vooral omwonenden in de gemeente Wijchen die potentieel last krijgen van deze evenementen. Dat zijn bijvoorbeeld inwoners van Bergharen, Hernen en Leur.

Maximaal aantal muziekdagen

De gemeente Wijchen onderkent de groeiende behoefte aan evenementen en recreatie en is ook blij met de investeringen in de Groene Heuvels. Wijchen begrijpt echter wel dat omwonenden zich zorgen maken over de toename van verkeer en geluidshinder, en de effecten daarvan op de leefbaarheid.

Leisurelands heeft daarom bij de bestemmingsplanaanvraag gekozen voor maximaal 18 evenementdagen met maximaal 10 muziekdagen. In mei zal het college van B&W van Beuningen zijn definitieve standpunt bepalen over het ontwerp-bestemmingsplan "Evenementen Groene Heuvels Ewijk". Als de gemeenteraad akkoord gaat, dan wordt het ontwerp gedurende zes weken ter inzage gelegd, en kan iedereen een zienswijze (bezwaar) indienen.

Weinig klachten over Rabbit Hole

Tegelijkertijd wordt een investeringsprogramma voor Het Broek (inclusief recreatiegebied Groene Heuvels) gepresenteerd. Dit programma richt zich met name op het verbeteren van de toegankelijkheid, verkeersveiligheid en de natuurontwikkeling van het gebied.

Het meerdaagse muziekfestival Down The Rabbit Hole startte in 2014 met 7500 bezoekers en is inmiddels een landelijk bekend festival met 45.000 bezoekers. Alle edities zijn volgens de gemeente Beuningen zonder noemenswaardige klachten verlopen.

Gemeente blijft handhaven op vakantiepark

Vier jaar geleden startte de gemeente met een handhavingsactie op recreatiepark Groene Heuvels, omdat daar ruim 800 arbeidsmigranten verbleven. Ook waren er andere problemen wat betreft openbare orde.

Uiteindelijk is de naam van het park gewijzigd in 't Broeckhuys en is er een doorstart gemaakt. Overigens blijft de gemeente handhaven op het juiste gebruik van de vakantiewoningen. Beuningen wil vakantiepark 't Broeckhuys verder opwaarderen en beschouwt de Groene Heuvels als een speerpunt voor recreatie en toerisme in de regio.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.