Lead image 1:
Lead image TXT 1: . Foto: Rob Koppers
Lead image 2:
Lead image TXT 2: . Foto: Rob Koppers
Lead image 3:
Lead image TXT 3: . Foto: Rob Koppers
Ankeiler: NEC heeft op de vroege zondagmiddag de derby tegen Vitesse verloren (1-4).

- NEC heeft op de vroege zondagmiddag de derby tegen Vitesse verloren (1-4). In de eigen Goffert speelde Vitesse makkelijk onder de druk uit van NEC en door een matig keepende Jasper Cillessen was er uiteindelijk niks te behalen voor de Nijmegenaren.

> Door onze mediapartner ForzaNEC

Na een spectaculaire vuurwerkshow en opnieuw een prachtig spandoek van legio floot scheidsrechter Jochem Kamphuis voor het begin van de wedstrijd. Na de prachtige opening, begon de wedstrijd anders. In de eerste tien minuten gebeurde er nog niet veel. NEC had iets de overhand, maar liet door slordigheden enkele mogelijkheden aan Vitesse. Voor NEC was Nany Dimata dichtbij, maar hij kon zijn voet niet goed tegen een voorzet van Lasse Schöne zetten.

De wedstrijd kabbelde een beetje voort en echte kansen waren er niet. Vitesse kwam echter uit het niets op voorsprong. Vitesse-aanvoerder Matús Bero kon van net buiten de zestien aanleggen en passeerde Cillessen laag in de hoek. Liet veel later ging Cillessen volledig in de fout. De keeper, die dit seizoen meerdere keren NEC behoedde voor puntenverlies, liet zich de bal aftroggelen door Mohamed Sankoh. De aanvaller kon de bal zo neerleggen voor Kacper Kozlowski die voor een leeg doel kon binnenwerken. NEC moest even bijkomen van de twee goals achter elkaar. Meijer greep ook in door Mattsson te vervangen door Pedro Marques. De Portugees bracht wat strijd met zich mee voorin en straalde dat ook af naar zijn medespelers. Ibrahim Cissoko haalde na een afvallende corner nog uit en dwong daarmee Kjell Scherpen tot een redding.

. - Foto: Rob Koppers

Cillessen opnieuw niet vrijuit

In het tweede bedrijf moest NEC op zoek naar goals. Na de wissel van Marques speelde de Nijmegenaren met twee spitsen, al zakte de Portugees wat vaker terug naar het middenveld. De formatie werd nog verder omgegooid door een blessure van Joris Kramer, waarna middenvelder Jordy Bruijn hem verving. Dirk Proper ging net voor de defensie spelen. Cillessen ging daarna opnieuw in de fout door de bal in de voeten van een Vitessenaar te gooien, terwijl de doelman op de rand van de zestien stond. Vitesse scoorde daarna, maar deed dat vanuit buitenspel. Het bleef daardoor 2-0. Even later was het wel 0-3. Door klungelig uitverdedigen kon Vitesse zo voor de goal van Cillessen komen. Bart van Rooij gaf uiteindelijk het laatste zetje. Het schaam je kapot klonk van de tribunes, maar slechts twee minuten later veranderde dat in alles of niets. Dat kwam doordat Dirk Proper NEC weer hoop gaf met een goal. Na goed terugleggen van Marques schoot de middenvelder de bal mooi in de kruising.

De goal mocht echter niet baten. Vitesse bleef meer aan de bal en gevaarlijker en dat resulteerde ook in de 1-4. Ryan Flamingo werkte een klutsbal uit en corner binnen. Opnieuw zag Cillessen er niet goed uit. Een ongekende pechmiddag voor de doelman. NEC hoeft in ieder geval even niet meer aan de play-offs te denken. De derby is een prooi voor de Arnhemmers, waardoor NEC voorlopig op een tiende plek blijft staan.

In het kort

Scoreverloop

25′ 0-1 Bero

28′ 0-2 Kozlowski

68′ 0-3 Van Rooij E.D.

70′ 1-3 Proper

83′ 1-4 Flamingo

Geel: Dimata, Tavsan (NEC) Wittek, Isimat (Vitesse)

Opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Márquez, Kramer (54′ Bruijn), El Karouani (67′ Lartey Sanniez); Schöne, Mattsson (40′ Marques), Proper; Tavsan, Dimata, Cissoko (67′ Musaba).

Opstelling Vitesse: Scherpen; Arcus, Flamingo, Isimat-Mirin, Wittek; Bero, Meulensteen, Van Ginkel (81′ Bialek); Manhoef (91′ Jonathans), Sankoh (81′ Tronstad), Kozlowski.

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

Toeschouwers: 12.500

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.