Lead image 1:
Lead image TXT 1: Veur-Lent. Foto: Mathijs Hanenkamp
Ankeiler: Eerder werd bekend gemaakt dat Festival op ’t Eiland, met grote treur, tijdens de vierdaagse weg zou komen te vallen.

- Eerder werd bekend gemaakt dat Festival op ’t Eiland, met grote treur, tijdens de vierdaagse weg zou komen te vallen. Gelukkig was er veel animo voor het vervangen van deze haast ondenkbare locatie tijdens 15 tot en met 21 juli dit jaar. Strandbar Stek kwam met het beste idee: Stadseiland Stek.

Joris Bouwmeister (directeur-bestuurder ACBN & Vierdaagsefeesten) geeft aan veel vertrouwen te hebben in de initiatiefnemers, mede ook door de samenwerking tussen verschillende Nijmeegse partijen. Ook Paul Dirks (eigenaar Strandbar Stek) geeft aan niet te kunnen wachten er een prachtig evenement van te maken. "Na twee succesvolle jaren op het Nyma terrein, moeten wij onze locatie per 1 juni verlaten, dus dit betekent meteen een mooie voortzetting van onze organisatie. We brengen onze relaxte, ongedwongen vakantie-vibe mee naar onze nieuwe stek, in een open en ongedwongen zomerstrand waar iedereen samenkomt."

Wat kunnen we dit jaar verwachten bij Stadseiland Stek?

Onder andere de Nijmeegse partijen Waalhalla, café Waalzicht en poppodium Doornroosje zullen urban vibes, tropische sferen en een breed scala aan muzieksoorten met zich meebrengen. Het oogt een plekt te worden waar men waar kan ontdekken, ontmoeten en beleven. Overdag is het een plek voor jong en oud, creativiteit, theater en cultuur. Het is een aanvulling op wat er in het centrum van Nijmegen al te beleven valt. Met iedere dag een andere geldende culturele kleur en in de avond muziek die daarop doorloopt, belooft het veel goeds.

Dirks: "We zetten alles op alles om er nu al een prachtig feest van te maken. Op dit moment zijn we naast de programma-invulling vooral nog op zoek naar een restaurantpartner en iemand die een veerpontje kan laten varen. Want hoe fijn zou het zijn om makkelijk het water over te kunnen steken, en dan aan te kunnen schuiven voor een driegangendiner met je voeten in het zand?"

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.