Ankeiler: Een 70-jarige vrouw uit Nijmegen is donderdag veroordeeld tot een boete van 1000 euro voor het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop.

- Een 70-jarige vrouw uit Nijmegen is donderdag veroordeeld tot een boete van 1000 euro voor het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop.

Volgens de rechtbank is er geen sprake van een misdrijf maar van een overtreding, omdat het ongeluk een enkel moment van onoplettendheid was.

De bestuurster reed op 21 augustus 2021 op de Slotemaker de Bruïneweg in Nijmegen met haar auto het 94-jarige slachtoffer aan. Het ongeluk gebeurde op een zebrapad. De vrouw overleed een dag later aan haar verwondingen.

De rechtbank stelt vast dat er sprake is van een opzichzelfstaande verkeersfout. De automobiliste zag het slachtoffer op het zebrapad over het hoofd in een moment van onoplettendheid, waardoor zij de voetgangster geen voorrang verleende. Dat ziet de rechtbank alleen als een verkeersovertreding, omdat ze gevaar op de weg heeft veroorzaakt.

Deel dit artikel