Ankeiler: Afgelopen dinsdagavond is er in het gemeentehuis in Beuningen voor de twaalfde keer een kindergemeenteraad gehouden.

- Afgelopen dinsdagavond is er in het gemeentehuis in Beuningen voor de twaalfde keer een kindergemeenteraad gehouden. Zes groepjes van zes kinderen presenteerden hun idee voor het onderwerp ‘samen houden wij het veilig in onze gemeente’. Het idee om meer bankjes buiten te plaatsen voor ouderen won.

Dit idee heeft gewonnen omdat, als er bankjes geplaatst worden, de ouderen meer naar buiten gaan en dus ook meer bewegen. Dit plan zal dit jaar ook nog uitgevoerd worden door het groepje kinderen die het idee hebben bedacht. Ook heeft het groepje als idee dat jongeren de bankjes mogen schilderen.

Op plek twee is het idee ‘Heel Beuningen prikt’ geëindigd. Dit is met één stem minder de nummer twee geworden. Het plan hiervan houdt in dat kinderen op de basisschool, die in de hoogste klas zitten, tijdens lessen het afval rondom hun school opruimen.

Geen volwassen, maar een kindergemeenteraad

Aan de kindergemeenteraad doen 36 leerlingen mee, verdeeld onder zes groepjes. Elk groepje bedenkt een idee en dat dragen zij op zo'n kindergemeenteraadsavond voor. Het beste idee mag dit dan ook daadwerkelijk uitvoeren en krijgt hier een budget van 2500 euro voor van de gemeente. Op zo'n dag beginnen de kinderen in de middag met het uitwerken van hun idee. Dit doen zij samen met een volwassen raadslid. Die raadsleden gaven tips voor de presentatie en delen hun ervaringen met de kinderen. Als de plannen eenmaal gemaakt zijn, worden ze gepresenteerd en wordt er uiteindelijk een winnaar gekozen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.