Lead image 1:
Lead image TXT 1: Archieffoto. Foto: Rob Koppers
Ankeiler: NEC heeft zichzelf zondagmiddag niet beloond tegen FC Emmen in de Oude Meerdijk.

- NEC heeft zichzelf zondagmiddag niet beloond tegen FC Emmen in de Oude Meerdijk. De ploeg van Rogier Meijer wist grote kansen niet te benutten en zo eindigde de wedstrijd in 0-0.

> Door onze mediapartner ForzaNEC

NEC moest het stellen zonder Oussama Tannane (blessure) en Iván Márquez (schorsing). Zij werden vervangen door Ibrahim Cissoko en Joris Kramer. Magnus Mattsson speelde hierdoor op de 10 positie. Al na vier minuten kon NEC een eerste doelpoging noteren, via een actie van Cissoko kwam de bal bij Mattsson, maar de Deen schoot te zacht waardoor Mickey van der Hart de bal net uit de hoek kon tikken. Kort daarna leek de thuisploeg op voorsprong te komen via Richairo Zivkovic, maar de spits stond buitenspel waardoor het doelpunt werd afgekeurd door de VAR.

Het duel kwam in de eerste fase van de eerste helft goed op gang van beide kanten, maar dit resulteerde nog niet in doelpunten. Het was de Nijmeegse equipe dat voornamelijk de bal had, maar daar weinig mee deed. NEC ging niet goed om met de kansen dat het kreeg. Zo kon Nany Dimata de bal richting het doel koppen waarna deze nog verlengd werd door Elayis Tavsan, maar er kwam geen doelpunt. Vlak voor rust waren er twee grote mogelijkheden voor NEC. De eerste gevaarlijke actie kwam van Tavsan, de buitenspeler had een mooie actie in huis en schoot net over het doel van de Emmenaren. Vervolgens wist ook Cissoko wist de bal niet binnen te koppen.

Grote kansen

NEC ging ongewijzigd de tweede helft in. Ze bleven, net als in het eerste bedrijf, kansen missen. Mattsson legde de bal panklaar voor Dimata, maar de spits schoot keihard naast. De ploeg van Rogier Meijer verzuimde verschillende keren op voorsprong te komen. Dimata kreeg misschien wel de grootste kans van de wedstrijd, maar een voorzet van invaller Anthony Musaba schoot hij slordig naast. Geboren Nijmegenaar Ole Romeny leek dichtbij een treffer na een voorzet van Mohamed Bouchouari, maar de aanvaller kopte in de handen van Jasper Cillessen. Naarmate het slot van de wedstrijd naderde, werd het voetbal er niet beter op. In de extra tijd was er nog een afstandsschot van Lasse Schöne, maar ook deze bal ging niet tegen de touwen. Het gebrek aan scorend vermogen zorgde ervoor dat NEC zonder de drie punten naar Nijmegen terugkeerde.

Vitesse

NEC moet door dit resultaat en de overwinning van Heerenveen een pas op de plaats maken in de strijd om plek 8, die recht geeft op deelname aan de play offs. Het verschil met Friezen is nu drie punten. Komend weekend krijgt NEC de kans om het verschil te verkleinen wanneer Vitesse op bezoek komt in Nijmegen: de derby.