Ankeiler: Het bouwproject Portier in Druten omvat 159 nieuwe woningen, waarvan 117 levensloop geschikt. Het project wordt gerealiseerd tussen de Heuvel en de Van Heemstraweg in Druten.

- Het bouwproject Portier in Druten omvat 159 nieuwe woningen, waarvan 117 levensloop geschikt. Het project wordt gerealiseerd tussen de Heuvel en de Van Heemstraweg in Druten. De bouw begint naar verwachting volgend jaar na de zomer. De Portier wordt de nieuwe entree van het Drutense centrum.

Langs de Van Heemstraweg komen twee appartementengebouwen van 6 en 10 bouwlagen. In het ene gebouw komen 33 middeldure appartementen. En in het andere gebouw 23 vrije sector en 17 middeldure koopappartementen. In het gebied tussen deze gebouwen komen 42 grondgebonden woningen.

44 sociale huurwoningen

Om nieuwbouw mogelijk te maken, is sloop van de sporthal aan de Heuvel noodzakelijk. Dat gebeurt als het nieuwe sportcentrum De Gelenberg klaar is en alle functies daar naartoe zijn verhuisd. Op de plek van de huidige sporthal komt een appartementengebouw. Dat pand krijgt 4 bouwlagen met 44 sociale huurwoningen.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 13 april tot en met 24 mei klaar om in te zien. In deze periode kan iedereen bij de gemeente dit plan inzien en een reactie hierop geven. Verloopt alles volgens planning, dan wordt het definitieve bestemmingsplan in de zomer vastgesteld. Daarna wordt er begonnen met de verkoop van de woningen. Naar verwachting is dat in het tweede kwartaal van 2024.

Schreeuwend tekort aan woningen

De gemeente Druten zorgt er samen met ontwikkelaar en bouwmaatschappij Klokgroep voor, dat het nieuwbouwproject Portier steeds meer vorm krijgt.

Wethouder Willy Brink is blij met de voortgang: "Ons doel is om de woningbouw in de gemeente snel op gang te krijgen. Dat is hard nodig, want er is een schreeuwend tekort aan woningen." De appartementencomplexen van 6 en 10 bouwlagen zullen er volgens wethouder Brink architectonisch gezien aantrekkelijk uitzien. Door hoger te bouwen, kunnen we veel meer mensen huisvesten, zo stelt Brink.

In overeenstemming met nieuwe afspraken

Het woningbouwprogramma van Portier voldoet aan de huidige regionale afspraken. Minstens 50 procent van het programma is namelijk betaalbaar. Ook voldoet het programma aan de kortgeleden vastgestelde nieuwe regionale woningbouwafspraken. Minstens 67 procent is namelijk betaalbaar en daarvan is bijna 30 procent sociale huur.

Op het huidige parkeerterrein van sociaal-cultureel centrum d'n Bogerd komt een parkeerhuis met 200 parkeerplaatsen. Dit parkeerhuis is voor bezoekers van de Bogerd, maar ook voor bewoners en bezoekers van de nieuwe woningen.

Omwonenden hebben meegedacht

Om tot een zo goed mogelijk plan te komen, vond een uitgebreid participatietraject plaats. Op verschillende momenten zijn de omwonenden om advies gevraagd. Het draagvlak voor de gebiedsontwikkeling is volgens de gemeente op deze wijze vergroot.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel