Lead image 2:
Lead image TXT 2: . Foto: Rob Koppers
Lead image 3:
Lead image TXT 3: . Foto: Rob Koppers
Ankeiler: Na een interlandweek zonder Eredivisiewedstrijd mocht NEC de competitie hervatten in een thuiswedstrijd tegen PSV. Voor beide ploegen waren de belangen groot voor de start van de wedstrijd.

- Na een interlandweek zonder Eredivisiewedstrijd mocht NEC de competitie hervatten in een thuiswedstrijd tegen PSV. Voor beide ploegen waren de belangen groot voor de start van de wedstrijd. NEC is volop in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal, terwijl PSV nog altijd in de nek hijgt van Ajax. PSV bleek uiterst effectief te zijn in de eerste helft. Voor rust stond het namelijk al 0-3. In het tweede bedrijf kon Oussama Tannane nog tekenen voor twee prachtige treffers, maar die waren niet genoeg voor een stunt.

> Door onze mediapartner ForzaNEC

De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan Thijs Slegers. De perschef van de Eindhovenaren overleed eerder deze week op 46-jarige leeftijd. In de twaalfde minuut werden aan beide supportersgroepen gevraagd om nogmaals te applaudisseren voor Slegers.

Effectief PSV

De Nijmegenaren hadden het lastig in de openingsfase van de wedstrijd. Alhoewel Oussama Tannane het eerste schot op doel had. Helaas zag hij zijn schot op Joël Drommel afgaan. Luttele seconden later had Jasper Cillessen nog een knappe redding in huis op de poging van Xavi Simons, maar in de rebound was het uiteindelijk toch raak door Luuk de Jong. De rood-groen-zwarten hadden hun handen vol aan de offensieve impulsen van PSV. Halverwege de eerste was daar dan ook de niets vermoedelijke 0-2. Het was Olivier Boscagli die eenvoudig binnen kon koppen. NEC bracht vervolgens te weinig en kwam zelf amper in scoringspositie om iets aan die achterstand te doen. Vlak voor rust breidde PSV hun voorsprong nog uit met een derde doelpunt. Joey Veerman kende geen genade en schoot de bal knap binnen. Iván Márquez pakte nog voor het opzoeken van de kleedkamers zijn vijfde gele kaart van dit seizoen. Daarmee mist de Spanjaard het uitduel van volgende week tegen FC Emmen.

Prachtige treffers Tannane

Er was werk aan de winkel voor NEC in de tweede helft. Het tweede bedrijf begon alleen precies hetzelfde als de eerste. Want na lang wikken en wegen op de vraag of het buitenspel was telde het tweede doelpunt van De Jong, na een lange VAR check, alsnog. De smaakmaker van NEC, Tannane, deed na een uur spelen iets terug voor NEC. De middenvelder schoot de bal prachtig in de kruising. Het publiek gaf hem vervolgens een staande ovatie. Na de treffer van Tannane bracht Meijer nieuwe aanvallende krachten onder andere Pedro Marques. De Portugees was dicht bij een tweede Nijmeegse treffer, maar Drommel had een knappe redding in huis. Het spel hobbelde verder maar tot grote kansen leidde dit niet. PSV zag nog wel een vijfde treffer afgekeurd worden door buitenspel. Vlak voor tijd schoot Tannane genadeloos hard een vrije trap binnen op de rand de zestien. Daarmee stond de eindstand 2-4. Volgend weekend mag de ploeg van Meijer het opnieuw gaan proberen in Emmen.