Ankeiler: Voetbalclub NEC en haar partner KlokGroep presenteren in april of mei het definitieve voorkeursscenario voor de koop en herontwikkeling van het Goffertstadion.

- Voetbalclub NEC en haar partner KlokGroep presenteren in april of mei het definitieve voorkeursscenario voor de koop en herontwikkeling van het Goffertstadion. Dat staat in een brief van het college van burgemeester en wethouders, waar de gemeenteraad op woensdag 5 april over vergadert.

In toekomst mogelijk 17.500 zitplaatsen

Renovatie en modernisering van het Goffertstadion is noodzakelijk om van NEC een stabiele eredivisieclub te maken. Er wordt gedacht om het aantal zitplaatsen in het stadion te verhogen tot 15.000, met een toekomstige uitbreidingscapaciteit naar 17.500. Bovendien wil NEC het stadion kopen.

Daarnaast komen er extra business seats, toevoeging van dag horeca en voorzieningen, en de bouw van circa 200 huurwoningen. Daarvan wordt twee derde betaalbaar (sociaal en middeldure huur) en een derde vrije sector huurwoningen.

Bouwkosten en rentestijging complicatie

NEC en de KlokGroep hebben tot nu toe geen definitief voorstel gedaan aan de gemeente Nijmegen. Mede door de onzekere situatie vanwege de oorlog in Oekraïne en de gestegen inflatie zijn de bouwkosten verder toegenomen. Ook zijn de rentekosten in korte tijd fors gestegen. De hogere bouwkosten en rentestijgingen vormen een complicatie.

Het college schrijft verder in de brief: "De financiële afwikkeling van de instorting van de tribune, evenals de afwikkeling van verdere financiële regelingen met NEC die betrekking hebben op het Goffertstadion, worden afgewikkeld bij de definitieve verkoop van het Goffertstadion. Mocht verkoop überhaupt geen doorgang vinden, dan wordt de huurovereenkomst ongewijzigd voortgezet."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.