Ankeiler: De studentenvakbond AKKU opent een meldpunt voor mensen die gedupeerd zijn met een negatief studieadvies.

- De studentenvakbond AKKU opent een meldpunt voor mensen die gedupeerd zijn met een negatief studieadvies. AKKU vindt dat de druk om te presteren voor de studenten te hoog is en hiervoor start de studentenvakbond een meldpunt op.

Bij het meldpunt kunnen studenten die het niet eens zijn met hun BSA (bindend studie advies) hun verhaal doen als bewijs dat een alternatief systeem volgens AKKU nodig is.

Volgens AKKU benadeelt zo'n advies veel studenten. Het is verplicht een bepaald aantal studiepunten te halen en de vakbond denkt dat veel studenten hier stress door krijgen en minder gaan presteren. Dit kan zich uiteindelijk dus omvormen tot een negatief studieadvies.

"Afgelopen maand heeft onze fractie AKKUraadt een notitie ingediend via de USR om het BSA te vervangen voor een alternatief systeem waarin studenten een persoonlijk en vrijblijvend advies krijgen", zegt Mo Quirijnen, voorzitter van AKKU.

Wat is een bindend studieadvies?

Zo'n bindend studieadvies is een beslissing van de hogeschool over de voortgang van de leerling in het onderwijs. De school bepaald zelf of het advies wat je krijgt bindend is of niet. Dit advies krijgen studenten aan het einde van het eerste leerjaar. Dit advies kan negatief zijn en als dit zo is, dan is er een kans dat de student de opleiding moet verlaten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel