Ankeiler: Wie wacht op stralend lenteweer moet voorlopig nog even geduld hebben.

Wie wacht op stralend lenteweer moet voorlopig nog even geduld hebben. Volgens Roosmarijn Knol van Weerplaza komt er in de loop van de week een enorme bak regen onze kant op.

In delen van Gelderland leek het maandagochtend wel winter. Behalve regen viel er hagel en natte sneeuw. Ook moesten automobilisten in de vroege ochtend krabben. "De temperatuur schommelde net onder het vriespunt en komende nacht is dat ook nog het geval. Dus met een beetje pech, wordt het morgen weer autoruiten krabben", zegt Knol.

Volgens de meteoloog neemt de buienkans in de loop van de middag af. "De zon heeft het dan meer voor het zeggen. Wel waait er een matige noordwestenwind, dus die winterjas is nog wel even nodig. De temperatuur komt uit op een graad of 7-8."

'Wel loopt de temperatuur op'

Dat wisselvalige weer houden we de hele week. Knol: "Woensdag ziet er nog wel redelijk droog uit, maar donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag wordt het kletsnat. Er zit gewoon heel veel regen aan te komen. De lente is voorlopig nog ver weg."

Wel loopt vanaf woensdag de temperatuur op. "Zo'n 14-15 graden in de middag. En ook in de nachten komen we ruim boven het vriespunt uit."

Meer over

Deel dit artikel