Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Mila. Foto: Familie Rutjes
Ankeiler: Nick, Robin en Remon zijn drie bijzondere mannen. Ze lopen deze zomer de Nijmeegse 4Daagse, om geld op te halen voor Mila.

- Nick, Robin en Remon zijn drie bijzondere mannen. Ze lopen deze zomer de Nijmeegse 4Daagse, om geld op te halen voor Mila. Mila is een meisje van 1 jaar oud, de dochter van een collega van Nick, en lijdt aan Cerebrale Parese. Een aanpassing van de woning van het gezin van Mila is noodzakelijk, maar daar is geld voor nodig.

Mila is geboren op 14 april 2021 na een zwangerschap van 33 weken. Moeder lag al een aantal dagen met een hoge vliesscheur en daardoor is er een bacterie bij Mila terecht gekomen. Ze is geboren met een hersenvliesontsteking en een HIB infectie, waarvan het type niet bekend is. Daardoor heeft Mila Cerebrale Parese, oftewel een te hoge spierspanning. Dit betekent dat ze niet zelfstandig kan lopen en dit misschien nooit gaat doen. Maar wel altijd afhankelijk zal zijn van hulpmiddelen. "Je ziet nu niets aan haar, maar als je haar oppakt, is het net alsof je een pop vasthoudt", legt Nick uit.

Geld nodig voor aanpassing woning

Ze heeft nu meer ruimte nodig, een aanbouw aan het huis, zodat ze met een rolstoel of rollator zich in huis kan redden en de mogelijkheid er is dat Mila op de begane grond haar plek kan hebben. Maar dat is natuurlijk een dure ingreep. De gemeente geeft akkoord voor de verbouwing en financiert de opstalkosten. De inboedel is aan de ouders.

Geen streefbedrag, alleen aandacht gevraagd

Nick, Robin en Remon hopen nu met de 4Daagse zoveel mogelijk geld op te halen, om deze kosten te verzachten. Ze hebben een doneeractie op touw gezet, waar iedereen een vrije donatie kan doen. Een streefbedrag hebben ze niet. "Dat kan alleen maar voor teleurstelling zorgen, als je dat bedrag niet haalt, of juist tegenwerken als je het te snel behaalt", licht Remon toe aan onze verslaggever. Daarnaast zijn de heren tijdens de 4Daagse live te volgen via Twitch, doordat Nick permanent met zijn telefoon hun belevingen streamt. Hun account heet a_je_to, verwijzend naar de bekende buren Buurman & Buurman.

đź’¬ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel