Lead image 1:
Lead image TXT 1: Door de brand komt veel rook vrij. Foto: Persbureau Heitink
Ankeiler: In een loods in Heilig Landstichting bij Nijmegen woedde zaterdagavond een zeer grote brand. Het vuur woedde in een loods van Museumpark Orientalis.

- In een loods in Heilig Landstichting bij Nijmegen woedde zaterdagavond een zeer grote brand. Het vuur woedde in een loods van Museumpark Orientalis. De brandweer was met veel materieel aanwezig om de vlammen te bestrijden.

De brandweer werd rond 17.15 uur met spoed opgeroepen, waarna er al snel werd opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. Ter plekke bleek er op de Profetenlaan een brand te woeden in een loods. De vlammen slaan metershoog uit het pand. Museumpark Orientalis gebruikt de loods voor opslag.

De plek van de brand was afgelegen en dus lastig bereikbaar voor de hulpdiensten. Volgens de brandweer lagen er onder meer banden en gasflessen opgeslagen. Ook was er een timmerwerkplaats gevestigd. Er waren enkele knallen te horen, maar waar die vandaan kwamen is nog onduidelijk.

Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. De brand veroorzaakte veel rook. De veiligheidsregio gaf omwonenden daarom het advies deuren en ramen te sluiten.

Rond 20.00 uur was de brand grotendeels onder controle. Over de oorzaak van het vuur is nog niets duidelijk.

Door de brand komt veel rook vrij. - Foto: Persbureau Heitink

Meer over

Deel dit artikel