Ankeiler: De installatie van Sigrid Sengers als nieuwe burgemeester van de gemeente Druten, vindt plaats op donderdag 30 maart.

- De installatie van Sigrid Sengers als nieuwe burgemeester van de gemeente Druten, vindt plaats op donderdag 30 maart. Tijdens een raadsvergadering op het gemeentehuis wordt zij beëdigd door John Berends, de commissaris van de Koning.

Het Koninklijk Besluit over de benoeming van Sigrid Sengers is op donderdag 16 maart genomen. Daarmee is de procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester voor Druten afgerond. Deze benoeming gaat in op 30 maart. Tijdens een buitengewone raadsvergadering wordt Sigrid Sengers door de commissaris van de Koning van provincie Gelderland, de heer John Berends, beëdigd als Kroonbenoemde burgemeester.

Er bij zijn of online volgen

Inwoners van Druten zijn door de gemeenteraad van harte uitgenodigd om donderdag 30 maart aanwezig te zijn bij de installatie en receptie op het gemeentehuis. De vergadering begint om 15.00 uur. Het is wel de bedoeling dat belangstellenden zich vooraf aanmelden. Ook kan de installatie online gevolgd worden, of op een later moment worden teruggekeken.

Bestuurlijk verleden

Sigrid Sengers heeft tijdens haar loopbaan verschillende bestuurs- en directiefuncties vervuld. Haar laatste rol was die van directeur fondsenwerving en externe relaties van Vlerick Business School in Brussel. Eerder was ze wethouder in Slochteren. Sengers volgt waarnemend burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld op, van wie afgelopen woensdagavond formeel afscheid is genomen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Meer over

Deel dit artikel