Ankeiler: GroenLinks wil de inwoners van Nijmegen meer aan het wandelen krijgen. Ze willen dit doen door groene beweegroutes aan te leggen. Dit zijn routes in een groene omgeving of langs het water.

- GroenLinks wil de inwoners van Nijmegen meer aan het wandelen krijgen. Ze willen dit doen door groene beweegroutes aan te leggen. Dit zijn routes in een groene omgeving of langs het water.

Het gaat om twee routes. Een route langs de spiegelwaal en de zogenoemde “Groene Corridor”. Zo’n Groene Corridor is ook al te vinden in Eindhoven. Dit is een wandelroute door de natuur. Volgens GroenLinks brengt de Groene Corridor stad en platteland bij elkaar, waardoor inwoners het beste van beide kunnen beleven. In Nijmegen zal deze route langs het spoor gaan lopen, vanaf Heumensoord tot aan de Waalhaven.

Ook wil de partij de routes toegankelijk maken voor minder valide mensen, zodat de routes voor iedereen bereikbaar worden.

Verandering nodig

Volgens GroenLinks pakt 50 procent van de Nijmegenaren voor een rit onder de 7,5 kilometer de auto. GroenLinks wil dit percentage laten dalen door deze loop- en fietsroutes aan te leggen. Door goede wandel/fietsroutes te maken, willen ze de Nijmegenaar verleiden om lopend of met de fiets op pad te gaan. Tegelijkertijd wordt het zo ook duurzamer in de stad. Lopend of fietsend naar je bestemming gaan is beter voor het milieu. Hiermee wilt de partij een groenere en duurzamere stad creëren.

Kan nog even duren

Op dit moment is er nog geen sprake dat de routes op korte termijn aangelegd kunnen worden. De gemeenteraad van Nijmegen gaat op 5 april praten over de plannen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.