Ankeiler: Een prachtige mijlpaal voor de gemeente Beuningen: in de tweede maand van 2023 meldde zich de 700ste Wijkheld aan. Hier zijn de gemeente en de Dar erg trots op.

- Een prachtige mijlpaal voor de gemeente Beuningen: in de tweede maand van 2023 meldde zich de 700ste Wijkheld aan. Hier zijn de gemeente en de Dar erg trots op. Wethouder Pascal Cobussen bracht een bezoek aan de 700ste Wijkheld.

Wijkhelden Cees en Dieke kregen een uniek 700ste wijkheld veiligheidshesje en een taart. Zo kan iedereen zien dat zij de 700ste Wijkheld in de gemeente Beuningen zijn. Daarna ging de wethouder samen met de Wijkhelden op pad om de buurt schoon te maken.

Inspiratie

Cees heeft zijn inspiratie voor het opruimen van zwerfafval van een item over kinderen die zwerfafval opruimen op het jeugdjournaal. Hier werd hij zo enthousiast van dat hij besloot zich aan te melden als Wijkheld. Cees: “Ik ga één tot twee keer per week met mijn zusje Dieke of vrienden die ook allemaal Wijkheld zijn op pad om zwerfafval op te ruimen. Ik vind vooral sigarettenpeuken, hondenpoepzakjes en plastic. Eén keer heb ik zelfs € 5,- gekregen van een meneer, omdat hij het zo goed vond dat ik zwerfafval aan het opruimen was.”

Wat zijn Wijkhelden?

Wijkhelden zijn mensen die hun buurt schoon houden. Samen of alleen gaan ze op pad om afval op te ruimen. Dit doen jongens en meisjes onder begeleiding van een volwassene en volwassenen alleen of in groepjes. Wethouder Pascal Cobussen: “Als Wijkheld worden kinderen zich op jonge leeftijd al bewust van de gevolgen van zwerfafval. Zij leren hoe het is om actief en betrokken bij de samenleving te zijn. Voor volwassenen is het een makkelijke manier om een bijdrage te leveren aan een schone en leefbare buurt. Het is daarnaast gezond en leuk om buiten bezig te zijn.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Meer over

Deel dit artikel