Bevat Video: Video
Ankeiler: De tiende editie van het HAN Juridisch Dictee heeft dinsdagmiddag plaatsgevonden, voorgedragen door meester Frank Visser.

- De tiende editie van het HAN Juridisch Dictee heeft dinsdagmiddag plaatsgevonden, voorgedragen door meester Frank Visser. Dit is de eerste editie die plaatsvindt na de coronajaren.

Meer dan 150 studenten, alumni, docenten en externe relaties van de Academie Rechten kregen in de Vereeniging in Nijmegen de allerlastigste juridische termen voorgeschoteld. Meester Frank Visser, bekend van 'De Rijdende Rechter' en 'Mr. Frank Visser doet uitspraak!' las het dictee deze keer voor. Maar dit dictee is niet gemakkelijk. "Ik heb veel kranten gelezen en mijn best gedaan er een paar goede instinkers in te zetten", zo zegt Gerard van Keeken, die het dictee schreef.

Belangrijk

Manon Eustatia, academie directeur, zegt erover: "Het Nationaal dictee is er niet meer en het Nimweegs dictee is stil doodgegaan. Maar het HAN juridisch dictee is er nog wel en dat is belangrijk." "De Nederlandse taal is het gereedschap voor juristen en we zien steeds meer studenten binnenkomen met een achterstand in taal", zegt Mascha van Vark, docent communicatie HBO-rechten.

Voedselbank

Met dit dictee wordt ook de voedselbank geholpen. Per deelnemer wordt er €2,50 gedoneerd aan de voedselbank. Maar hier blijft het niet bij. "Wij, als HAN HBO-rechten, zullen dat bedrag nog flink vermeerderen. Want het is verdrietig dat er in een welvarend land als Nederland steeds meer mensen afhankelijk worden van de voedselbank", zegt Manon.

Interview

Na het voorlezen van het dictee, werd meester Frank Visser geïnterviewd door meester doctorandus Steef Verheijen. Dit ging over thema's als 'hoe voorkom je conflicten?', 'rechtspraak en media' en 'de rechter als mens'. De studenten van de opleiding HBO-rechten kregen de kans om van te voren vragen in te sturen die Verheijen aan meester Frank Visser kon stellen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.