Ankeiler: De Vierdaagsefeesten zijn op zoek naar een nieuwe invulling van de feesten op stadseiland Veur-Lent, nadat eerder bekend werd dat Festival op 't Eiland niet meer door kan gaan.

- De Vierdaagsefeesten zijn op zoek naar een nieuwe invulling van de feesten op stadseiland Veur-Lent, nadat eerder bekend werd dat Festival op 't Eiland niet meer door kan gaan. “We gaan ons uiterste best doen partijen samen te brengen, zodat de unieke sfeer van het eiland als dé culturele oase van de Vierdaagsefeesten zo veel mogelijk behouden kan blijven", laat de organisatie van de Vierdaagsefeesten weten op Facebook.

Stichting ACBN, de organisatie achter de Vierdaagsefeesten, baalt ervan dat Festival op 't Eiland stopt. "We vinden het erg jammer dat het uiteindelijk niet gelukt is om Festival op ’t Eiland te continueren. We hebben ons best gedaan hierbij te ondersteunen en mee te denken, maar begrijpen dat de condities, tijd en middelen niet toereikend zijn gebleken", laat ACBN weten.

Aanmelden

Iedereen kan zich aanmelden als organisator van het stadseiland, maar stichting ACBN vindt het wel belangrijk dat de culturele invulling blijft, er goed samengewerkt wordt met Nijmeegse partijen en dat er een professionele horeca-inzet is.

Op 't Eiland gestopt

De organisatie van Festival op ‘t Eiland moest vorige maand bekendmaken niet meer te kunnen plaatsvinden. "Met pijn in ons hart moeten we mededelen dat Festival op 't Eiland niet meer zal plaatsvinden tijdens de Vierdaagsefeesten", zegt de organisatie op Facebook. "We bedanken iedereen die de afgelopen tien jaren heeft meegewerkt aan onze culturele oase; medewerkers, vrijwilligers, artiesten, cateraars en alle leveranciers waarmee we ons festival hebben opgebouwd. En natuurlijk bedanken we ook jullie, onze trouwe bezoekers." Het festival werd vooral gezien als een alternatieve culturele locatie, waar men de immense drukte van de binnenstad kon ontvluchten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.