Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: De Pro Patria-onderscheidingen. Foto: Rick van Elk / RN7
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Arno Baltussen. Foto: Rick van Elk / RN7
Lead image 3:
Lead image TXT 3: Groepsfoto van vrijwilligers en overige aanwezigen. Foto: Rick van Elk / RN7
Ankeiler: De regering van Polen heeft grote waardering voor de jaarlijkse Polenherdenking in Driel.

- De regering van Polen heeft grote waardering voor de jaarlijkse Polenherdenking in Driel. Tijdens deze herdenking in september, wordt de inzet van de Poolse parachutistenbrigade herdacht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als dank hiervoor heeft de Poolse regering zaterdag aan een aantal vrijwilligersorganisaties uit Driel een Pro Patria-onderscheiding uitgereikt.

De middag begon met een kranslegging door de Poolse delegatie bij het monument op het Polenplein. Aansluitend ving de plechtigheid aan in de Maria Geboorte Kerk. Maar liefst negen organisaties ontvingen de bijzondere onderscheiding. Dit waren voetbalvereniging RKSV Driel, muziekvereniging Concordia, het team van verkeersregelaars, basisscholen de Meeuwenberg en de Kameleon, de Maria Geboorte Kerk en de Hervormde Kerk en de twee EHBO-verenigingen.

Polen kwamen zelf met oplossing voor waarderingsdilemma

Arno Baltussen, voorzitter van de stichting Driel-Polen, is blij dat deze vrijwilligers nu een vorm van waardering krijgen voor hun werk. "Wij hebben altijd grote waardering voor de vrijwilligers, maar het is moeilijk om ze ieder individueel te onderscheiden." Uiteindelijk kwam de Poolse delegatie zelf met een oplossing hiervoor. "Je hoeft het niet voor personen alleen te doen, je kunt het ook voor groepen doen", citeert Baltussen. "Toen hebben we die onderscheiding gelijk aangevraagd."

Ook de stichting Driel-Polen zelf, ontving een onderscheiding.

> Bekijk hier de reportage over de meest recente Polenherdenking, in september 2022.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel