Afdrukken
Ankeiler: NEC heeft zaterdagavond met 1-3 van directe concurrent RKC gewonnen.

- NEC heeft zaterdagavond met 1-3 van directe concurrent RKC gewonnen. Na een sterke eerste helft stonden de Nijmegenaren in de rust al met 0-3 voor en dit was genoeg voor de winst in het Mandemakers Stadion. Elayis Tavsan scoorde eindelijk weer en Oussama Tannane kwam zelfs twee keer op het scoreformulier. Ook miste de aanvallende middenvelder een penalty. Door de winst komt de ploeg van Rogier Meijer op één verliespunt van de directe concurrent uit Waalwijk.

> Door onze mediapartner ForzaNEC

Er was in Waalwijk een mooie sfeeractie op poten gezet en het vuurwerk vond ook gelijk na het eerste fluitsignaal plaats. Beide teams kregen in de eerste tien minuten 100 procent kansen, RKC zelfs twee, maar driemaal kon de keeper redding brengen. Vooral Jasper Cillessen maakte daarmee indruk. Twee één op één situaties leken een tegentreffer op te leveren, maar beide keren was de doelman, die deze week opgeroepen werd voor het Nederlands Elftal, zijn tegenstander de baas. Desondanks kwamen de Nijmegenaren op voorsprong. Tannane kreeg de bal terug van Nany Dimata en dacht niet twee keer na: in de korte hoek passeerde hij doelman Etienne Vaessen. Het volgepakte uitvak, met de Nijmeegse-held Jarda Simr, kon al vroeg juichen.

Door de goal kwam de ploeg van trainer Rogier Meijer iets beter in de wedstrijd. De medespelers werden makkelijker gevonden en NEC kwam dichterbij het doel van de Waalwijkers. Dit resulteerde in een tweede doelpunt van de Nijmegenaren. Dirk Proper draaide knap weg op het middenveld en zag Tavsan diep gaan. De rechtsbuiten kapte zijn man uit en schoot de bal prachtig in de verre hoek. Dit leek een bevrijding voor de jonge aanvaller, die deze week werd opgeroepen voor Jong Oranje. Kort na zijn goal dribbelde hij bijna het strafschopgebied in, totdat hij gehaakt werd door een RKC’er. Tannane ging achter de bal staan en schoot de vrije trap hard binnen. Het duel was dus pas net een halfuurtje oud toen NEC op een 0-3 voorsprong stond.

Tweede bedrijf

In de rust wisselde RKC aanvallend. De Waalwijkers lieten zich niet zonder slag of stoot naar de slachtbank brengen door de Nijmegenaren. Hierdoor kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Aan de rechterkant kwamen ze er makkelijk langs en in tweede instantie was het Vurnon Anita die de bal achter Cillessen kreeg. Door de wissels van de geel-blauwen lag er wel erg veel ruimte voor NEC. Het gevolg waren een paar gevaarlijke momenten voor de uitploeg en dit resulteerde in een penalty. Tannane ging achter de bal staan, maar verzuimde NEC weer op een voorsprong van drie goals te schieten en een hattrick te maken.

Hierna kregen beide teams nog behoorlijke kansen. NEC verzuimde echt gebruik te maken van de ruimtes die er lagen achterin bij de Waalwijkers, terwijl RKC maar geen aansluitingstreffer kon maken. Door de overwinning komt de ploeg van Meijer op één punt achterstand van de Brabantste tegenstander. Zij moeten wel nog een inhaalwedstrijd spelen tegen Go Ahead Eagles.

In het kort

Wedstrijdverloop:

18′ 0-1, Oussama Tannane

26′ 0-2, Elayis Tavsan

31′ 0-3, Oussama Tannane

61′ 1-3, Vurnon Anita

Kaarten: Souffian El Karouani (NEC), Yassin Oukili, Etienne Vaessen (RKC)

Opstelling NEC: Jasper Cillessen; Bart van Rooij, Ivan Marquez, Joris Kramer, Souffian El Karouani; Lasse Schöne (89′ Terry Lartey Sanniez), Oussama Tannane (89′ Jordy Bruijn), Dirk Proper; Elayis Tavsan (84′ Anthony Musaba), Nany Dimata (89′ Pedro Marques), Magnus Mattsson (79′ Andri Baldursson).

Opstelling RKC: Etienne Vaessen; Julian Lelieveld (46′ Zakaria Bakkali), Juriën Gaari, Dario van den Buijs (74′ Saïd Bakari), Shawn Adewoye, Thierry Lutonda (46′ Florian Jozefzoon); Yassin Oukili (62′ Julen Lobete), Vurnon Anita, Pelle Clement; Michiel Kramer (62′ Mika Biereth), Mats Seuntjens.

Scheidsrechter: Dennis Higler