Bevat Video: Video
Ankeiler: Het is deze week de nationale boekenweek. Een week waarin er extra aandacht is voor het lezen.

- Het is deze week de nationale boekenweek. Een week waarin er extra aandacht is voor het lezen. De BiebBoys proberen ondertussen al een aantal jaar het plezier in lezen voor de kinderen te vergroten. Deze week verscheen er een boek over henzelf.

“Wij zijn begonnen tijdens de allereerste lockdown met het maken van filmpjes. Want de scholen waren dicht, de bibliotheken waren dicht en wij dachten we moeten nog wel iets doen met leesplezier. Dus we zijn video's gaan maken, een beetje klokhuis achtige video's. En met die video's willen wij de kinderen in beweging brengen, om iets te doen met een boek", zegt Kees Meulendijks, één van de BiebBoys.

Eigen boek

En na het maken van die video’s, hebben ze nu ook hun eigen boek geschreven. En om dit aantrekkelijker te maken voor de kinderen, hebben ze ervoor gekozen hun eigen boek op een net iets andere manier te schrijven dan dat de meeste gewend zijn. “Het is een toneelleesboek, dat ziet er wat anders uit want ieder verhaal begint ook met een opsomming van de personages die voorkomen in het hoofdstuk. En dan ga je als één van die personage dat verhaal lezen”, zegt Kees. Het is de bedoeling dat je een toneelleesboek met meerdere mensen leest, zodat iedereen één personage is en je zo het verhaal gaat lezen.

Leesplezier

De bedoeling van de BiebBoys is dus om kinderen te stimuleren om te gaan lezen. “Lezen is natuurlijk superleuk en het plezier in lezen dat moet ook bij de kinderen terechtkomen. Het is leuk om in een wereld terecht te komen die er anders uitziet dan deze wereld”, zegt Joran Floor, de andere BiebBoy. En dat proberen met hun eigen boek voor elkaar te krijgen. De presentatie van het boek is aanstaande maandag om 11:00 in bibliotheek de Mariënburg in Nijmegen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel