Ankeiler: Bewoners van de wijk Tichellande in Druten hebben verontwaardigd gereageerd dat verschillende transformatorkasten en laadpalen midden op voetpaden zijn neergezet.

- Bewoners van de wijk Tichellande in Druten hebben verontwaardigd gereageerd dat verschillende transformatorkasten en laadpalen midden op voetpaden zijn neergezet. Volgens de partij Welzijn Druten is daarbij geen rekening gehouden met minder validen. Welzijn Druten heeft hierover inmiddels schriftelijke raadsvragen gesteld aan het college van burgemeester & wethouders.

Druten wil inclusieve samenleving zijn

Welzijn Druten zegt de laatste weken te zijn benaderd door meerdere bewoners van de wijk Tichellande. Die kunnen geen begrip opbrengen voor transformatorkasten en laadpalen die pontificaal midden op de stoep staan. Dit past naar mening van Welzijn Druten op geen enkele manier binnen de inclusieve samenleving die Druten wil zijn, en waarin iedereen mee kan doen.

Verder vraagt Welzijn Druten zich af, of de gemeente wel regels heeft vastgelegd met betrekking tot het plaatsen van objecten zoals transformatorkasten of laadpalen op voetpaden? Als die regels inderdaad bestaan, zijn ze dan wel nageleefd en wanneer gaat het college deze situaties eventueel aanpakken? Daarnaast wil Welzijn Druten weten of de gemeente al klachten heeft ontvangen en wat daar vervolgens mee is gebeurd.

Behoud Tichellande twee ontsluitingswegen?

De wijk Tichellande is betrekkelijk nieuw en wordt momenteel ontsloten door twee wegen. Er is een hoofdtoegang tot de wijk bij de rotonde en een tweede weg ter hoogte van tankstation Croonen.

Welzijn Druten heeft signalen ontvangen dat deze tweede ontsluiting bij het tankstation binnenkort wordt afgesloten. De partij stelt dat een tweede ontsluiting geen overbodige luxe is voor Tichellande, gezien het aantal auto's dat de wijk in- en uitrijdt. Men wil nu weten of het college er ook zo over denkt.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Meer over

Deel dit artikel