Ankeiler: Zes gemeenten in de regio Nijmegen vragen een Europese subsidie aan. Het gaat hierbij om een zogenaamde LEADERsubsidie.

- Zes gemeenten in de regio Nijmegen vragen een Europese subsidie aan. Het gaat hierbij om een zogenaamde LEADERsubsidie. Dit is een financiële bijdrage van de Europese Unie. Deze bijdrage is voor plannen van inwoners en ondernemers om hun dorp of omgeving te verbeteren.

LEADER is een Europees subsidieprogramma dat plannen van inwoners om hun dorp of woonomgeving te verbeteren, financieel ondersteund. De gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, West Maas en Waal en Wijchen vragen samen de subsidie aan. Om deze subsidie ook daadwerkelijk te krijgen, moeten ze een subsidieprogramma schrijven. Dit moeten ze samen met inwoners en ondernemers doen. Als de gemeenten LEADERgebied worden, gaat het subsidieprogramma op 1 januari 2024 open.

Vragenlijst

De gemeenten roepen iedereen op om een korte vragenlijst in te vullen. Op basis van de uitkomsten wordt bepaald waar het LEADERprogramma zich op gaat richten. De vragenlijst gaat over thema’s als ontwikkelingen op sociaal gebied en op het gebied van de economie. Ook staan er vragen in over klimaat, water en bodem en verbetering van de natuur. De vragenlijst staat op de websites van de deelnemende gemeenten. Via de QR code is de vragenlijst ook beschikbaar.

Drie bijeenkomsten

In de eerste weken van april zullen er drie werkbijeenkomsten zijn. Hier zullen de aanwezigen in groepjes de thema’s bespreken. Samen bepalen ze wat echt belangrijk is voor dorp en omgeving. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om ideeën in te brengen.

Meer informatie

Op de website van iedere gemeente staat meer informatie over de LEADERsubsidie. Ook vinden mensen daar een link naar de vragenlijst. Binnenkort staat daar ook meer informatie en de mogelijkheid om u aan te melden voor één van de eerder genoemde bijeenkomsten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Meer over

Deel dit artikel