Ankeiler: Ondernemers in de Nijmeegse binnenstad kunnen vanaf 1 januari 2024 gebruikmaken van ondergrondse containers voor restafval.

- Ondernemers in de Nijmeegse binnenstad kunnen vanaf 1 januari 2024 gebruikmaken van ondergrondse containers voor restafval. Het initiatief komt van het college van burgemeester en wethouders om overlast van afval in de binnenstad tegen te gaan.

Volgens het college zijn er de afgelopen jaren steeds meer bedrijfsafvalcontainers in de openbare ruimte komen te staan voor glas, oud papier en restafval. Op verschillende dagen en tijden worden deze containers op straat gezet en door diverse inzamelbedrijven opgehaald. Daardoor staat er vaak bedrijfsafval op straat en er is er de hele dag door veel verkeer. Het college hoopt met de ondergrondse containers ervoor te zorgen dat de openbare ruimte leefbaar en aantrekkelijk blijft voor bewoners, bezoekers en bedrijven.

Ondergrondse containers

In Nijmegen liggen er al ondergrondse containers. Deze zijn in 2019 geplaatst voor huishoudens. Straks kunnen ook ondernemers hiervan gebruikmaken.

Met de ondergrondse containers biedt de gemeente binnenstadondernemers een alternatief als tegenhanger van het aanstaande containerverbod. De gemeente gaat in gesprek met de afvalinzamelingsbedrijven om de voorwaarden voor het gebruik van de ondergrondse containers te bespreken.

Containerverbod

Eind januari heeft de gemeente Nijmegen een afvalstoffenverordening vastgesteld. Hiermee is de eerste stap gezet om in de hele gemeente de inzameling van bedrijfsafval te verbeteren. Zo zijn er regels gekomen voor het op een nette manier neerzetten van bedrijfsafval en is er een verbod gekomen om afvalcontainers op straat te zetten buiten de dag van inzameling. Dit containerverbod gaat in op 1 januari 2024.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel