Bevat Video: Video
Ankeiler: Het bedrijventerrein in Lindenholt krijgt nu ook een glasvezelnetwerk in de grond.

- Het bedrijventerrein in Lindenholt krijgt nu ook een glasvezelnetwerk in de grond. Woensdag zette wethouder Jean-Paul Broeren samen met Martin Wanschers, de COO van Glaspoort, de eerste schop in de grond. Zij zijn blij dat nu ook hier het netwerk wordt aangelegd.

Dit wordt gedaan door mensen van Glaspoort. "We gaan overal in de grond het glasvezelnet aanleggen, van deur tot deur. En we gaan bij de bedrijven naar binnen om het helemaal af te maken. Dit is niet verplicht voor de bedrijven. Als zij hebben aangegeven het te willen, dan leggen wij het kosteloos aan voor ze", zegt Martin Wanschers.

Veel sneller

Volgens wethouder Broeren is de snelheid vooral het grootste voordeel. "Het is veel sneller en betrouwbaarder. We hebben in de coronatijd gemerkt hoe belangrijk dat is. Maar ook voor jullie thuis is dat fijn. Dan gaat de PlayStation opeens een stuk sneller", grapt hij

De gemeente kan nog niet zeggen hoe lang het gaat duren, want ze weten niet wat ze zullen tegenkomen in de grond. En het is veel werk, aangezien ze overal de grond in zouden moeten. Wel kan wethouder Broeren zeggen dat ze er alles aan doen om het zo snel mogelijk af te maken, zodat iedereen op dit bedrijventerrein van glasvezel voorzien is.

Glasvezel in Nijmegen

In Nijmegen zijn de woningen al aangesloten op het glasvezelnetwerk. Maar de bedrijventerreinen nog niet. Door vandaag de eerste schop in de grond te zetten, hebben Broeren en Wanschers het startschot gegeven voor een project waarin ook alle bedrijventerreinen in Nijmegen aan dit netwerk worden aangesloten.

­čĺČ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Meer over

Deel dit artikel