Ankeiler: De gemeente Beuningen doet onderzoek naar de toekomst van het maatschappelijk vastgoed in de kern van Beuningen.

- De gemeente Beuningen doet onderzoek naar de toekomst van het maatschappelijk vastgoed in de kern van Beuningen. Dat zijn gebouwen en terreinen voor sport, welzijn en cultuur. De gemeente wil daarvoor een visie ontwikkelen en gaat de inwoners daarbij nauw betrekken.

Mensen die bijvoorbeeld ideeën hebben voor nieuwe activiteiten op het gebied van sport, welzijn en cultuur kunnen zich tot en met 29 maart melden bij de gemeente. De gemeente wil de gebouwen waar sociaal culturele activiteiten plaatsvinden, zoals het Molenhuis en de Lèghe Polder, klaarstomen voor de toekomst. En daar hebben we de hulp van de inwoners bij nodig, zo stelt de gemeente.

Gesprekken met huurders en gebruikers

Momenteel is de gemeente al in gesprek met de huidige huurders en gebruikers van dorpshuis de Lèghe Polder en cultureel centrum het Molenhuis, die beide centraal zijn gelegen in het dorp. Daarmee halen we al heel veel informatie op, zegt de gemeente.

Op de gemeentelijke website staat een oproep aan de inwoners van Beuningen om met de gemeente mee te denken. Bent u op zoek naar een ruimte om activiteiten te organiseren, en waar zouden die ruimtes aan moeten voldoen, zo vraagt de gemeente. "Wat wilt u het gemeentebestuur meegeven wat nuttig is in het onderzoek?"

Visie voor middellange termijn

Via een poll op social media kan men antwoord geven op bovenstaande vragen. Deze poll staat vanaf 16 maart op Facebook en Instagram. Inwoners kunnen ook een e-mail sturen naar gemeente@beuningen.nl t.a.v. Maatschappelijk vastgoed. Of een brief naar postbus 14, 6640 AA Beuningen.

De gemeente gebruikt de resultaten voor het maken van een visie voor de middellange termijn. De uitkomsten worden gedeeld met het college van B&W en de gemeenteraad, die uiteindelijk hierover een besluit neemt.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel