Ankeiler: De gemeente heeft een subsidie van €400.000 verstrekt aan Museumpark Orientalis. Door deze investering kan het park werken aan de verdere toekomstplannen en een gezonde toekomst.

- De gemeente heeft een subsidie van €400.000 verstrekt aan Museumpark Orientalis. Door deze investering kan het park werken aan de verdere toekomstplannen en een gezonde toekomst. De bijdrage van de gemeente is bedoeld voor de onderdelen van het museum, het toegankelijker maken van de entree van het park, het opknappen van de Romeinse straat en de educatieve programma’s.

In 2019 had de gemeenteraad al €600.000 klaarliggen voor Museumpark Orientalis. Hiervan was € 200.000 al uitgekeerd. Nu is dus besloten ook de overige €400.000 uit te keren. Dit bedrag komt bovenop de € 700.000,- die Orientalis via andere fondsen en vrienden heeft ontvangen.

Mening verantwoordelijk wethouder

Wethouder Erik Weijers zegt hier het volgende over: “Museumpark Orientalis heeft het afgelopen jaar hard gewerkt om nieuwe projecten en activiteiten op te starten, ondanks corona. Het park heeft letterlijk en figuurlijk de poorten open gezet en werkt samen met andere partijen. Zo is het park het hele jaar rond bruisend en vinden er interessante activiteiten plaats. Met deze subsidie kan het park doorgaan op de ingeslagen weg.”

Mening voorzitter Orientalis

Bestuurder Walter Hamers heeft gezegd: “Deze bijdrage van de gemeente Berg en Dal geeft Museumpark Orientalis een extra stimulans en bevestiging dat we op de goede weg zitten met de zichtbare verbeteringen in het landschapspark en de samenwerking met co-financiers en co-creators. Dit merken wij door de hernieuwde aandacht onder het publiek.”

Waarom ondersteunt de gemeente het park?

De gemeente is erg blij dat dit prachtige museumpark in haar gemeente staat. Het museumpark is uniek in de wereld. Nergens anders wandel je zo in de openlucht door de geschiedenis van onze religie en Westerse beschaving. Dit is aantrekkelijk voor toeristen, inwoners, andere bezoekers en daarmee voor de gemeente.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel