Ankeiler: Een 52-jarige man is veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf.

- Een 52-jarige man is veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf. Dit omdat hij tussen 31 oktober 2022 en 9 november 2022 meerdere diefstallen heeft gepleegd in Nijmegen. Dat meldt de rechtbank in Gelderland.

De man heeft een rugtas, telefoon en computer meegenomen uit een sportschool. Ook stal de man verschillende spullen uit zes woningen. De man is uiteindelijk opgespoord via verschillende camerabeelden rondom de sportschool en de huizen.

De rechtbank neemt het de man zeer kwalijk dat hij uit de woningen van de slachtoffers, spullen heeft weggenomen. "Het is voor de slachtoffers erg onaangenaam om te leven in de wetenschap dat een vreemde in hun woning is geweest. De eigen woning is bij uitstek een plaats waar zij zich veilig zouden moeten kunnen voelen. De man hield alleen rekening met zichzelf om er financieel beter op te worden", zo valt te lezen in een persbericht.

Niet de eerste keer

De man is een bekende van de politie. Eerder heeft hij ook al verschillende misdrijven gepleegd. Hiervoor is hij toen gestraft met onder meer zware gevangenisstraffen en maatregelen.

Dit maal moet de man 18 maanden de cel in en een schadevergoeding betalen van ruim 3200 euro aan de slachtoffers.

­čĺČ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel