Ankeiler: Het eerste zonnepaneel is geplaatst op Zonnepark Overbetuwe. Wethouder Horsthuis-Tangelder plaatste samen met Bob Schulte, initiatiefnemer en ontwikkelaar van Sunvest, het eerste zonnepaneel.

- Het eerste zonnepaneel is geplaatst op Zonnepark Overbetuwe. Wethouder Horsthuis-Tangelder plaatste samen met Bob Schulte, initiatiefnemer en ontwikkelaar van Sunvest, het eerste zonnepaneel.

Met het plaatsen van dit zonnepaneel is de aanleg van het park officieel gestart. Het zonnepark, gelegen aan de Hoge Brugstraat in Reeth en Valburg, maakt onderdeel uit van de energietransitie die is opgenomen in het gemeentelijke programma Duurzaamheid. De bedoeling van dit programma is onder andere het terug. In het totaal is er 60 hectare grond uitgetrokken voor ongeveer 160.000 zonnepanelen, die straks 30.000 huishoudens van energie kunnen gaan voorzien.

Direct omwonenden betrokken

“Voordat daadwerkelijk met de aanleg van het zonnepark gestart is, zijn de ongeveer 500 direct omwonenden bij de planvorming betrokken”, zegt de wethouder. Het gebied waar het park aangelegd wordt is 80 hectare, wat dus inhoudt dat 20 hectare niet gebruikt wordt. Dit is bewust gedaan, zegt wethouder Duurzaamheid Van Den Dam “Zo blijft onder andere het terrein van het Gelders Landschap & Kastelen buiten het te bebouwen gebied. Dit is zorgt ervoor dat de beplanting met bomen intact blijft”.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.