Lead image 1:
Lead image TXT 1: August D. Foto: ANP
Ankeiler: De politie heeft zondag in België August D. opgepakt, die sinds december voortvluchtig was. D.

- De politie heeft zondag in België August D. opgepakt, die sinds december voortvluchtig was. D. werd die maand veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf voor betrokkenheid bij de moord op de Nijmeegse klusjesman Mehmet Kiliçsoy, een zaak die bekend zou komen te staan als de Beuningse vergismoord.

D. werd op 21 december in de rechtbank verwacht, maar knipte zijn enkelband door, sloeg op de vlucht en verdween van de radar. De politie zocht sindsdien met allerlei middelen naar de man. Deze zondag troffen agenten de 33-jarige D. met een vrouw aan in een auto in de buurt van Wommelgem in België, laat de politie nu weten.

August D. - Foto: ANP

Toen agenten wilden overgaan tot zijn aanhouding, sloeg D. in zijn auto op de vlucht. Daarbij ramde hij divers straatmeubilair, veroorzaakte hij een verkeersongeval waarbij de inzittenden van de andere auto gewond raakten en reed hij in op een politieambtenaar. Die kon zichzelf net op tijd in veiligheid brengen.

Uiteindelijk kwam de auto waarin D. reed tot stilstand en vervolgde hij zijn vlucht te voet. Agenten haalden hem in en hielden hem alsnog aan. D. zal nu door België worden overgeleverd aan Nederland.

Meerdere gewonden

Tijdens D.'s vlucht raakten meerdere personen gewond: de vrouw in zijn auto en de mensen in de auto die hij onderweg ramde. Alle betrokkenen zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht en daaruit inmiddels ontslagen, zegt de politie.