Bevat Video: Video
Ankeiler: Elke week presenteren wij je gloednieuwe films die vanaf die week in de bioscoop te zien zijn.

- Elke week presenteren wij je gloednieuwe films die vanaf die week in de bioscoop te zien zijn. Het gaat hierbij om films die te zien zijn in bioscopen in onze regio, dus LUX, Pathé, Cinema Roma en Vue. Deze week lichten we weer vier nieuwe films uit. Ook wordt de top vijf bekendgemaakt van best bezochte films in de afgelopen week.

What's Love Got To Do With It (Cinema Roma, Pathé, Vue)

De jeugdvrienden Zoe en Kazim lopen elkaar na lange tijd weer tegen het lijf. Geïntrigeerd door Kazim’s keuze voor een traditioneel, gearrangeerd huwelijk, stelt Zoe voor om de aanloop naar zijn bruiloft vast te leggen in een documentaire. Maar gaandeweg slaan de twijfels toe en komen ze voor een moeilijke beslissing: zullen ze hun hart volgen, of hun hoofd? Tegelijkertijd heeft Zoe haar eigen digitale dating perikelen en moet ze omgaan met haar bemoeizuchtige moeder Cath.

Nummer Achttien (LUX)

Nummer Achttien is het waargebeurde verhaal van Guido van der Werve: een video en performance-kunstenaar die wereldwijd succes heeft met videokunstwerken waarin hij de confrontatie met het leven opzoekt. Daarnaast is hij klassiek pianist, componeert hij muziek, schaakt hij op hoog niveau, en rent hij ultramarathons. Het is een bijzonder leven, dat genadeloos tot stilstand komt wanneer Van der Werve in 2016 bijna zijn leven verliest bij een zwaar verkeersongeval.

Scream VI (Pathé, Vue)

Als je van horrorfilms houdt, kun je de komende tijd terecht bij Scream VI. Na de laatste Ghostface-moorden laten de vier overlevenden Woodsboro achter zich en beginnen aan een nieuw hoofdstuk. In Scream VI keren Melissa, Jasmin, Mason, Jenna, Hayden en Courteney terug voor hun rol in de succesvolle franchise.

Dicht bij Vermeer (LUX)

In Dicht bij Vermeer geeft Gouden Kalf winnaar Suzanne Raes een unieke inkijk in de totstandkoming van de grootste Vermeertentoonstelling ooit. Ze filmt de Rijksmuseum-curatoren en -restauratoren in hun missie om een nieuwer, completer beeld te geven van de schilder. Want hoewel Het melkmeisje en Meisje met de parel wereldberoemd zijn, weten we weinig van Johannes Vermeer zelf.

Top 5 van best bezochte films in de afgelopen week:

1. Creed 3 (nieuw binnen)

2. Mummies (vorige week: 3)

3. Avatar: The Way of Water (vorige week: 2)

4. Ant-Man and the Wasp: Quantumania (vorige week: 1)

5. Puss in Boots: The Last Wish (vorige week: 6)

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel