Bevat Video: Video
Ankeiler: Deze donderdag is er een wijkcentrum de Brack een dierenvoedselbank geopend. De meeste mensen kennen een voedselbank wel. Maar een dierenvoedselbank, dat is voor veel mensen iets nieuws.

- Deze donderdag is er een wijkcentrum de Brack een dierenvoedselbank geopend. De meeste mensen kennen een voedselbank wel. Maar een dierenvoedselbank, dat is voor veel mensen iets nieuws.

Directrice Diana Stevens is begonnen met de voedselbank. Zij doet dit met ontzettend veel plezier en vond de opening super. Jean-Paul Broeren, wethouder van dierenwelzijn, vond de opening ook erg leuk om te doen: “Het is natuurlijk mooi om als wethouder hierbij te mogen zijn. Heel veel enthousiaste mensen, en dat doet de wethouder altijd goed!”

Voedselbank voor dieren

Een dierenvoedselbank is iets wat niet veel mensen kennen. “Een dierenvoedselbank is eigenlijk voor de mensen die op de armoedegrens leven. Dus dan praten we over dat ze bij de voedselbank lopen en onder bewind staan. Dan komen ze hier in aanmerking.” Aldus Diana Stevens. Bij de dierenvoedselbank kunnen mensen terecht voor pakketten met voedsel en verzorgende producten voor huisdieren.

Locatie

De locatie van de dierenvoedselbank is wijkcentrum de Brack geworden. “Het is ons aangeboden we zijn gaan kijken. Als eerste reactie had ik, het is een beetje klein. Maar aan de andere kant had ik zoiets van, beter dan buiten staan.” Diana is uiteindelijk erg tevreden over hun onderkomen “Uiteindelijk hebben we het aangekleed en om heel eerlijk te zijn ben ik gewoon echt mega blij.

Wethouder Jean-Paul Broeren is ook erg blij dat de dierenvoedselbank deze locatie heeft gevonden. “Dat we ze nu hebben kunnen onderbrengen in dit wijkcentrum, dat is gewoon helemaal goed voor die mensen. En voor de mensen die hier komen een vast punt. Dus ja, helemaal super!”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.