Ankeiler: Het Algemeen Bestuur van de veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft Michiel van Dalen benoemd tot nieuwe directeur crisisbeheersing en bedrijfsvoering.

- Het Algemeen Bestuur van de veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft Michiel van Dalen benoemd tot nieuwe directeur crisisbeheersing en bedrijfsvoering. Van Dalen is momenteel gemeentesecretaris in de gemeente Buren. Hij start op 1 juni 2023 als hij Johan van Kastel opvolgt, die dan met pensioen gaat.

De selectiecommissie en de adviescommissie zijn na een zorgvuldige selectieprocedure uitgekomen bij Van Dalen. Het algemeen bestuur heeft hem vandaag officieel benoemd en toen ook meteen Van Kastel bedankt voor zijn inzet. Voorzitter van de veiligheidsregio Hubert Bruls: “‘De kennis en ervaring van Michiel van Dalen, gecombineerd met zijn huidige rol en ervaring in onze crisisorganisatie, maken dat hij uitermate geschikt is voor de positie van directeur Crisisbeheersing en Bedrijfsvoering".

Van Dalen zal de leiding nemen naast de huidige directeur van Brandweer en Ambulancezorg Dennis van Zanten over de veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Van Zanten kijkt uit naar de samenwerking: “verheugd dat Michiel van Dalen mijn mede-directeur Johan van Kastel op zal volgen. Hij kent de VRGZ goed door zijn betrokkenheid als gemeentesecretaris van de gemeente Buren en heeft daarnaast ook een actieve rol in de crisisorganisatie. Met zijn leidinggevende ervaring is hij een mooie aanvulling op het directieteam en kijk ik ernaar uit met hem samen te gaan werken.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Meer over

Deel dit artikel