Bevat Video: Video
Ankeiler: Deze week staat in het teken van “De week zonder vlees”. In Nederland eten we veel vlees, terwijl dat slecht is voor onder meer de bio-industrie en het milieu.

- Deze week staat in het teken van “De week zonder vlees”. In Nederland eten we veel vlees, terwijl dat slecht is voor onder meer de bio-industrie en het milieu. Met deze speciale week wil de organisatie aandacht hiervoor vragen.

Terwijl veel mensen nog steeds dagelijks vlees eten, zijn er ook steeds meer die ervoor kiezen om vegetarisch te eten. Uit onderzoek van Mortar Research, in opdracht van Thuisbezorgd.nl, blijkt dat één op de drie Nederlanders dit jaar van plan is vegetarisch te gaan eten. Voor die mensen heeft Rudie Wijnen, eigenaar van Van Nature, nog wat tips om te mee te beginnen. Zo raadt hij aan om te beginnen met dezelfde maaltijd als voorheen, maar dan met een vleesvervanger in plaats van echt vlees.

Voedingswaarden

Als je daadwerkelijk stopt met het eten van vlees, bespaar je water en CO2, wat goed is voor het milieu. Dat is voor veel vegetariërs de reden geweest om te stoppen met het eten van vlees. Tegelijkertijd kun je ook zonder vlees je voedingswaarden halen. “Er zijn genoeg mogelijkheden om te eten en toch aan al je voedingswaarden te komen", zegt Rudie. Er is keuze uit vleesvervangers, die wel een beetje op vlees lijken, maar je kunt ook kiezen voor iets totaal anders. Denk bijvoorbeeld aan linzen met rijst.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel