Ankeiler: Bij de wedstrijd NEC – Vitesse op 16 april, mogen er na twee derby’s weer uitsupporters aanwezig zijn.

- Bij de wedstrijd NEC – Vitesse op 16 april, mogen er na twee derby’s weer uitsupporters aanwezig zijn. Dit heeft NEC besloten in overleg met het OM, de burgemeester en de politie. Het gaat om een vol uitvak met vijfhonderd supporters.

Aankomende 16 april mogen er weer uitsupporters bij zijn in de Goffert. Dit mag nu weer, omdat de laatste twee derby’s zonder ongeregeldheden zijn verlopen. Burgemeester Bruls geeft aan dat het veilig moet blijven rondom deze derby. “Voetbal kijken in het stadion moet leuk en veilig kunnen, voor alle supporters, jong en oud. Iedereen zal het ermee eens zijn dat enthousiaste uitsupporters in een stadion bijdragen aan de sfeer."

Burgemeester Bruls heeft er vertrouwen in dat deze derby wederom zonder ongeregeldheden zal verlopen. “Mensen die met andere doelen naar een wedstrijd komen, verpesten de derby voor iedereen. Ik ga ervan uit dat uit- en thuissupporters zich gedragen, voor, tijdens en na deze wedstrijd, zodat het echt om het voetbal gaat.”

Na de rellen, na afloop van NEC – Vitesse op 17 oktober 2021, is er besloten om twee derby’s in de Gelredome zonder uitsupporters te spelen. Bij de afgelopen derby op 15 januari, mochten er wel uitsupporters bij zijn, alleen in plaats van 1200 man mochten er maar 400 Nijmegenaren afreizen naar Arnhem. Dit vonden de supportersverenigingen van NEC te weinig, en daarom besloten ze dit besluit te boycotten door niet te gaan. NEC zelf deed ook mee aan de boycot en besloot de kaartverkoop stop te zetten.

Besluit kan teruggetrokken worden

Mochten er voor de derby nog wel ongeregeldheden zijn, dan kan er altijd nog beslist worden om dit besluit terug te trekken. Het is dus voor de supporters belangrijk dat ze zich niet alleen tijdens en na de derby gedragen, maar ook voor de derby. Als alles rond deze wedstrijd goed verloopt is de kans dus erg groot dat de volgende derby wederom met uitsupporters gespeeld kan worden.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.