Bevat Video: Video
Ankeiler: Traditiegetrouw wordt het 40 dagen vasten afgetrapt met Aswoensdag; haringhappen en terugblikken op de afgelopen carnaval.

- Traditiegetrouw wordt het 40 dagen vasten afgetrapt met Aswoensdag; haringhappen en terugblikken op de afgelopen carnaval. CDA Nijmegen gaat al jaren op deze dag naar verzorgingshuizen om haringen uit te delen. Aangezien de Provinciale Statenverkiezingen er aan zitten te komen, zijn dit keer ook de afdelingen Heumen en Berg en Dal betrokken bij het uitdelen van de lekkernijen.

De 25-jarige Nick Bakker is op dit moment nog gemeenteraadslid in de gemeente Berg en Dal maar stelt zich de komende weken verkiesbaar voor CDA Gelderland. Voor het eerst gaat hij samen met Ilse Bruls, ook kandidaat en de vrouw van, mee naar verzorgingshuizen in de regio Nijmegen. Het uitdelen van de haringen is voor Nick de aftrap van zijn verkiezingscampagne.

Bekijk in de video of de haring in de smaak valt bij de bewoners van Huize Rosa in Nijmegen. Tekst gaat daarna verder:

Aswoensdag

Officieel heet de woensdag na carnaval Aswoensdag. Dit is van oudsher een katholieke gebeurtenis waarbij christenen een askruisje halen bij de priester als teken van boetedoening en moment van bezinning. Na het halen van het askruisje is het de bedoeling om haring te eten. Aswoensdag is het begin van het 40 dagen Vastentijd.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.