Ankeiler: De gemeente Nijmegen gaat MKB-ondernemers in Nijmegen helpen via een subsidieregeling.

- De gemeente Nijmegen gaat MKB-ondernemers in Nijmegen helpen via een subsidieregeling. De subsidie voor de ondernemers is vanaf 13 maart aan te vragen via Stichting Rijk van Nijmegen en het bedrag varieert van minimaal 500 euro tot maximaal 3000 euro. Voor deze subsidie wordt een deel van het Gelders Winterfonds gebruikt.

De gemeente Nijmegen heeft aangekondigd dat er vanaf 13 maart een eenmalige subsidie aan te vragen is vanwege de hoge energiekosten die er zijn. Deze subsidie is aan te vragen vanaf 13 maart tot en met 16 juni 2023, vanaf de laatstgenoemde datum is het niet meer mogelijk om de subsidie aan te vragen. Er wordt bij het aanvragen gekeken naar de voorschotnota van de maand met de laagste en de hoogste energiekosten in 2022. Dit verschil wordt uiteindelijk doorberekend voor een periode van zes maanden. Van het bedrag wat hier uitkomt wordt 50% gesubsidieerd met een minimum van 500 euro en een maximum van 3000 euro. Stel je voor dat de voorschotnota in de laagste maand 2000 euro was en in de hoogste maand 6000 euro, dan is het verschil dus 4000 euro en aangezien de subsidie 50% van het verschilbedrag betreft zal deze subsidie dus 2000 euro betreffen. Als de prijs van de subsidie onder de 500 euro is wordt er geen subsidie verleend aan de aanvrager. Vanaf 13 maart kan de subsidie aangevraagd worden via rvnhub.nl.

Gelders Winterfonds

De gemeente Nijmegen heeft vanuit het Gelders Winterfonds een subsidie van 853.427 euro gekregen. Tijdens de raadsvergadering van 1 februari, is er goedkeuring gegeven om een deel van dit bedrag te gebruiken voor het ondersteunen van de ondernemers. Dit gaat om een bedrag van 300.000 duizend euro.

Ondernemers kunnen vanaf april ook gebruik maken van de zogenoemde TEK-regeling, dit staat voor tegemoetkoming energiekosten energie-intensief MKB. Deze regeling geldt voor ondernemers met maximaal 250 werknemers die meer dan 7% van hun omzet besteden aan energiekosten.

Hulp voor ondernemers

Buiten deze subsidie om is er ook nog andere hulp voor ondernemers. Hebben ondernemers bijvoorbeeld financiële problemen, is er advies nodig of zijn er vragen, dan kunnen ze terecht bij de medewerkers van het Ondernemerspunt Geldzorgen. Deze mensen kunnen de ondernemers helpen met hun problemen op nijmegen.nl/geldzorgenondernemers.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel