Ankeiler: Voor de derde keer in korte tijd heeft krakersgroep Nijmeegs Jantien een pand in de binnenstad gekraakt. Dit keer gaat het om een gebouw aan de Karrengas van Ton Hendriks.

- Voor de derde keer in korte tijd heeft krakersgroep Nijmeegs Jantien een pand in de binnenstad gekraakt. Dit keer gaat het om een gebouw aan de Karrengas van Ton Hendriks. De politie was wel aanwezig, maar anders dan voorgaande pogingen, hebben zij de krakersgroep er niet uitgezet.

Afgelopen donderdag heeft Nijmeegs Jantien het pand gekraakt. In de tussentijd heeft de groep, bestaande uit ongeveer tien mensen, foto's op Twitter gepost, als "bewijs" dat zij daar daadwerkelijk een paar dagen hebben gewoond. Zondagmiddag heeft de krakersgroep de politie uitgenodigd voor "een kopje koffie met een donut", zegt Anne-Fleur (niet haar echte naam).

De politie heeft het pand van de groep bezocht. De officier van justitie heeft besloten om voorlopig geen actie te ondernemen. "Voorlopig mogen wij hier blijven", vertelt Anne-Fleur enthousiast. Als de eigenaar aangifte doet, zal er op den duur een rechtszaak komen. De rechter bepaalt dan of ons woonrecht afweegt tegen het eigendomsrecht."

Vorig jaar oktober bezette dezelfde krakersgroep tot twee keer toe het pand van voormalig café Extase. Vorige maand betraden zij het pand van een voormalige lampenwinkel in de Molenstraat. Anders dan "hun vorige woningen" is dit pand in de Karrengas een stuk comfortabeler, gezien er eerst woningen in het pand zaten. "Er is zelfs een bad binnen en sommige medebewoners zijn er al in geweest", zegt Anne-Fleur.

Dornick B.V., het bedrijf van Ton Hendriks, wilde geen commentaar geven op de gebeurtenissen.

Maandagavond zendt RN7 in het Regionieuws een reportage uit waarbij Anne-Fleur een rondleiding door het gekraakte pand geeft.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel