Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Het vuur in Heteren. Foto: Persbureau Heitink
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Van het dak is niets over. Foto: Persbureau Heitink
Lead image 3:
Lead image TXT 3: De verwoesting in Heteren. Foto: Persbureau Heitink
Ankeiler: Van het bedrijfspand in Heteren, waar donderdagochtend een brand woedde, lijkt niets meer over. Dat blijkt uit beelden van een correspondent ter plaatse.

- Van het bedrijfspand in Heteren, waar donderdagochtend een brand woedde, lijkt niets meer over. Dat blijkt uit beelden van een correspondent ter plaatse. Te zien is hoe het vuur het volledige dak heeft verwoest.

Op foto's is goed te zien hoe de vlammen om zich heen hebben gegrepen. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.

Getuigen in de buurt meldde al dat ze knallen hoorden. In het pand aan de Poort van Midden Gelderland Oranje zit een bedrijf voor tuinmachines. Een naburige ondernemer uitte zijn zorgen over de eventuele tanks met brandstof die in het bedrijf aanwezig kunnen zijn. Hij sprak van een 'flinke fik met een zieke vlammenzee'. "Wat veel rook zeg", voegde hij toe.

"Het is flink uit de klauwen gelopen", meldt een videocorrespondent ter plaatse. "Het hele pand staat in lichterlaaie."

NL-Alert

De Veiligheidsregio Gelderland-Midden waarschuwt omwonenden voor de rookontwikkeling. Ook is er een NL-Alert in de regio Heteren uitgegaan.

Het is niet duidelijk hoe het vuur zo groot kon worden. Eerder op de ochtend leek de brand bijna onder controle, maar toch laaide het vuur weer op.

Bekijk de beelden van de brand:

Enkele foto's van de gigantische brand:

Deel dit artikel