Bevat Video: Video
Ankeiler: Van alle treinstations in onze provincie kan station Nijmegen Dukenburg al jaren op de minste waardering rekenen.

- Van alle treinstations in onze provincie kan station Nijmegen Dukenburg al jaren op de minste waardering rekenen. De NS wil daar graag iets aan doen en probeert het station te verbeteren. Vorig jaar zijn de wachtruimtes onder handen genomen en deze week werd een stenen boog op het stationsplein neergehaald.

"De boog heeft niet echt een functie en ontneemt heel erg het zicht vanaf het perron", zegt een woordvoerder van NS. "En daarachter loopt ook een trap omhoog en het is voor reizigers toch fijner om een open zicht te hebben, zodat ze een veilig gevoel hebben."

De boog werd woensdag in stukken gezaagd en met een grote kraan naar beneden gehaald. Er wordt veel in het werk gesteld om de stationsbeleving beter te maken. In een recent gepubliceerde monitor van de NS kreeg Nijmegen Dukenburg een 5,9 en daarmee eindigde het weer onderaan de lijst met Gelderse treinstations.

"Daar balen wij ook van, dat het ieder jaar opnieuw niet goed wordt gewaardeerd", zegt de woordvoerder. "Maar we begrijpen het ook: het is een station dat behoorlijk hoog ligt en veel steen om zich heen heeft. We knappen het stap voor stap op: we hebben geverfd, traptreden vernieuwd en zijn met omwonenden in gesprek gegaan om de andere kant - de kant waar zij tegenaan kijken - groen te maken, zodat het een groenere omgeving wordt. Nu de boog ook verwijderd is, hopen we dat reizigers het meer open karakter zien en het station volgend jaar iets beter waarderen."

Mediapartner RN7 was woensdag aanwezig bij het verwijderen van de stenen boog:

Meer over

Deel dit artikel