Bevat Video: Video
Ankeiler: In het Amalia Kinderziekenhuis in Nijmegen is het Teddyberendag. Kinderen mogen met hun knuffels naar de dokter en leren zo van alles over het ziekenhuis.

- In het Amalia Kinderziekenhuis in Nijmegen is het Teddyberendag. Kinderen mogen met hun knuffels naar de dokter en leren zo van alles over het ziekenhuis.

De knuffels doorlopen een heel medisch traject. Ze worden gemeten en gewogen en gaan onder een röntgenapparaat. En als het nodig is, krijgen ze gips om hun pootje. Al zijn er soms medische problemen die lastig te behandelen zijn. "Mijn beer heeft zijn oren gebroken", vertelt een kind.

De kinderen worden begeleid door studenten geneeskunde, voor wie het ook leerzaam is. "Het doel is om kinderen een fijne eerste ervaring te geven met het ziekenhuis", vertelt student geneeskunde Stijn Lathouwers.

"Vaak hebben kinderen daar wat angst voor. Op een hele speelse manier laten we ze kennismaken met wat hier allemaal gebeurt. Het is superleuk en wij leren ook veel van de omgang met de kinderen."

Kijk hier hoe de knuffels genezen worden in het ziekenhuis:

Deel dit artikel