Bevat Video: Video
Ankeiler: Het is vandaag dag twee van de stakingen in het streekvervoer, die naar verluid de hele werkweek zullen duren.

- Het is vandaag dag twee van de stakingen in het streekvervoer, die naar verluid de hele werkweek zullen duren. Hierdoor zullen vooral bussen, maar af en toe ook treinen uitvallen van regionale vervoerders. Omdat niet alle chauffeurs zijn aangesloten bij een vakbond, is het lastig te voorspellen welke bussen wel en niet rijden. Dat werd maandagochtend ook gemerkt op het busstation in Nijmegen.

Afgelopen weken legde het streekvervoer al meermaals het werk neer voor een betere CAO. Na het indienen van het ultimatum liet de Vereniging van Werkgevers in het Openbaar Vervoer al weten dat het cao-voorstel wat voorligt komt te vervallen, als de bonden overgaan tot een staking. Omdat er verder niet meer werd gereageerd op het ultimatum, is besloten deze vijfdaagse staking af te kondigen. Dat betekent dus ook dat alle partijen terug moeten naar de onderhandelingstafel om de cao-besprekingen weer van voren af aan te beginnen.

­čĺČ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel