Ankeiler: Het project Warme Kamers van het Leger des Heils is landelijk een groot succes en daarom een tijdje terug nog verlengd tot 1 maart.

- Het project Warme Kamers van het Leger des Heils is landelijk een groot succes en daarom een tijdje terug nog verlengd tot 1 maart. Dat geldt in de regio Nijmegen met name voor de gemeente Overbetuwe, waar liefst 14 Warme Kamers zijn gevestigd.

Dat Overbetuwe eruit springt, hangt waarschijnlijk samen met de overwegend christelijke signatuur van deze gemeente. Zorg voor de medemens is altijd een belangrijke pijler in de christelijke leer.

Alle Warme Kamers, ook wel Huiskamers genoemd, worden gerund door vrijwilligers. Zonder hun inzet kunnen ze niet bestaan. Over het algemeen hebben de Huiskamers geen tekort aan vrijwilligers, op misschien een enkele plek na. Sommige zijn één keer per week geopend, andere openen dagelijks de deuren.

In heel Nederland 1300 Warme Kamers

Mensen die de hoge energiekosten willen uitsparen, maar het overdags toch warm willen hebben, kunnen niet alleen bij het Leger des Heils terecht. De ruim 1300 Warme Kamers, verspreid over heel het land, zitten ook bij kerken, buurtcentra, scholen, bibliotheken, instellingen, dorpshuizen en bedrijven.

Volgens het Leger des Heils voorziet dit project duidelijk in een behoefte en komen bezoekers vaak terug. Er is een enorme steun vanuit de samenleving en ook de media hebben veel aandacht voor het Warme Kamers project. Gelukkig valt het deze winter tot nu toe wel mee met de kou.

Ook Warme Kamer in gemeentehuis

De Warme Kamers in Overbetuwe zijn te vinden in Driel, bij dansschool Wijgers; in Elst, bij Aster Uitvaartzorg; in Oosterhout, bij dorpshuis De Schakel; in Randwijk, bij MFC De Haar; in Slijk-Ewijk, bij Mr.James/dorpshuis Beatrix; in Hemmen, bij dorpshuis De Oude School; in Herveld/Andelst, bij Zalencentrum de Hoendrik; in Valburg, bij St. MFC 't Knooppunt Valburg; in Zetten, bij Ontmoetingscentrum De Loohof.

Ook een viertal bibliotheken heeft zich aangemeld als Warme Kamer, zoals bijvoorbeeld in Heteren. In het gemeentehuis in Elst zijn eveneens dagelijks inwoners welkom die op zoek zijn naar een warme plek. Dat kan tijdens de gewone openingstijden in de centrale openbare ruimte van het gemeentehuis. Deze ruimte ligt op het verhoogde deel achter de publieksbalies, waar ook een koffieautomaat staat.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.