Bevat Video: Video
Ankeiler: Inloopdagen moeten bouw- en technieksector promoten, Ashley werd door jeugdzorg op straat gezet en steeds minder scholen geven geschiedenisles in klassieke vorm.

- Inloopdagen moeten bouw- en technieksector promoten, Ashley werd door jeugdzorg op straat gezet en steeds minder scholen geven geschiedenisles in klassieke vorm. Verder was het de week van Nijmeegse stadsdichters die permanent in de binnenstad te vinden zijn, buschauffeurs kondigen staking van een week aan en verkeerssituatie rondom Westeraam in Elst wordt verbeterd. Dit is het RN7 Regionieuws weekoverzicht van week 5.

In deze uitzending zie je de belangrijkste onderwerpen uit onze tv-bulletins. Onder de video staat een overzicht van de belangrijkste artikelen die in de afgelopen week op onze website RN7.nl zijn gepubliceerd.

Maandag

Controverse in Overbetuwe over stikstofrechten

In Overbetuwe maakte VVD-fractievoorzitter Peter de Waard onlangs bekend dat de gemeente Nijmegen heeft geprobeerd om de stikstofrechten van een ondernemer uit Overbetuwe over te nemen. De fractie van de VVD is van mening dat de stikstofrechten van lokale ondernemers beschikbaar moeten blijven voor Overbetuwe zelf.

FNV: 'Volgende week vijfdaagse staking streekvervoer'

Vanaf maandag 6 februari is er een vijfdaagse staking onder de chauffeurs van het busvervoer. De werkgevers hebben negatief gereageerd op het ultimatum van de vakbond, dat maandagmiddag 12.00 uur afliep. Volgens Marijn van der Gaag, bestuurder FNV Streekvervoer, blijft de chauffeurs nu niets anders over dan te gaan staken.

Dinsdag

Nijmegenaren steunen initiatief Stadspartij om Meld & Herstel App te verbeteren

Stadspartij Nijmegen roept in vragen aan het college van B&W op om de Meld & Herstel App te verbeteren. De partij merkt dat de communicatie via de app soms niet ‘klantvriendelijk’ is en wil dat op iedere melding tijdig wordt gereageerd. Bovendien moeten de meldingen zoveel mogelijk leiden tot een oplossing. Veel Nijmegenaren steunen dit initiatief, hoewel niet alle gebruikers een negatieve ervaring hebben met de app, zo blijkt uit de reacties op sociale media.

Man (21) en vrouw (22) cel in voor fatale woningoverval in Nijmegen

Een 21-jarige man is veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf en tbs voor meerdere diefstallen en een fatale woningoverval in Nijmegen. Daarbij kwam een 62-jarige man om het leven. Een 22-jarige vrouw is veroordeeld tot een jeugddetentie van 203 dagen voor het samen plegen van deze vergrijpen.

Woensdag

Subsidiestop provincie probleem voor Beunings voetveer

D66 in Beuningen is bang dat het voetveer Beuningen/Slijk-Ewijk in financiële problemen komt als de provincie met ingang van volgend jaar stopt met de subsidie voor veerponten. Er dreigen onder meer extra prijsverhogingen voor de gebruikers van het Beuningse voetveer, zo zei D66-raadslid Hanneline Oosting dinsdagavond in de gemeenteraad van Beuningen.

Fors minder vuurwerkschade in Wijchen dan voorgaande jaren

Tijdens de jaarwisseling is er in de gemeente Wijchen fors minder schade door vuurwerk en vandalisme aangebracht vergeleken met voorgaande jaren. Uit een eerste inspectieronde blijkt dat de schade dit jaar ongeveer 8.500 euro bedraagt, een jaar eerder was dit nog 17.775 euro. De gemeente heeft geen verklaring voor de daling. In tegenstelling tot vorig jaar gold deze keer geen vuurwerkverbod.

Donderdag

Bruls ontvangt manifest over koloniale- en slavernijverleden van Nijmegen

‘Het koloniale- en slavernijverleden van Nijmegen.’ Zo heet het manifest dat burgemeester Bruls en wethouder Daemen woensdagmiddag hebben ontvangen van vertegenwoordigers van de Indische en Caribisch/Surinaamse gemeenschap. De groep hoopt dat er nu gesprekken op gang komen tussen hen en de gemeente over wat die erkenning van het verleden precies in gaat houden in Nijmegen.

Ging het Radboudumc wel goed om met een miljoenensubsidie?

De provincie Gelderland moet opnieuw gaan bekijken of een subsidie van zeven miljoen euro aan het Radboudumc wel volgens de regels gebruikt is, dat heeft de rechter bepaald. De subsidie werd jaren geleden aan het Radboudumc gegeven en was bedoeld voor een machine – een deeltjesversneller - om wetenschappelijk onderzoek te doen, ook zouden andere bedrijven tegen betaling gebruik mogen maken van de machine.

Vrijdag

College: Bestemmingsplan Windpark Beuningen juridisch sterker

Het college van B&W van Beuningen heeft een verbeterde versie van het bestemmingsplan Windpark Beuningen samengesteld. In dit zogeheten "herstelbesluit" zijn een aantal elementen verbeterd, waardoor het hele plan juridisch sterker is onderbouwd, zo stelt het college.

Klassieke geschiedenisles verliest terrein

Ondanks dat de jeugd van tegenwoordig steeds minder kennis lijkt te hebben van onze geschiedenis, wordt dit vak op scholen steeds minder vaak in de klassieke vorm gegeven. Docenten van de opleiding tot leraar geschiedenis vinden het juist een goede zaak dat dit vak tegenwoordig vaak gecombineerd wordt met bijvoorbeeld burgerschap en maatschappijleer. De klassieke vorm, met rijtjes gebeurtenissen en jaartallen, is volgens hen vrij achterhaald.

> Kijk voor het meest actuele nieuws op de homepage van onze website: RN7.nl

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.