Lead image 1:
Lead image TXT 1: Flyer. Foto: Stichting Perspectief
Ankeiler: Onder het motto 'Nieuwe mensen leren kennen' is in Beuningen een ontmoetingsplek gecreëerd voor mensen in de leeftijd van 25 tot 55 jaar.

- Onder het motto 'Nieuwe mensen leren kennen' is in Beuningen een ontmoetingsplek gecreëerd voor mensen in de leeftijd van 25 tot 55 jaar. Tijdens en vlak na de coronaperiode was er veel aandacht voor jongeren en ouderen, maar de middengroep werd vaak vergeten, zo zegt Valerie Bekkers van stichting Perspectief, die de ontmoetingen ondersteunt.

"De club heeft als bijnaam inmiddels het "Eenzaamheidscafé", maar dat klopt niet helemaal. Het zijn niet alleen mensen die eenzaam zijn, want de bezoekers vormen juist een hele diverse groep. Mensen kunnen samen zijn in een ongedwongen en laagdrempelige sfeer," aldus Valerie Bekkers. Wethouder Frans Houben besteedde onlangs aandacht aan dit initiatief op de commissievergadering Samenleving van de Beuningse gemeenteraad.

Perspectief ondersteunt de activiteiten

Tijdens de even weken zijn er bijeenkomsten op de dinsdagmiddagen van 14.30 tot 16.30 uur op de locatie Hotspot Rijstveld 4 in Beuningen. Op de oneven weken komt men op de woensdagavond bij elkaar van 19.30 tot 21.30 uur. Plaats van handeling is de foyer van dorpshuis de Lèghe Polder aan de Schoolstraat in Beuningen.

De deelnemers moeten zelf alles organiseren, maar worden wel door Perspectief ondersteund. Regelmatig worden aparte activiteiten opgezet, zoals wandeltochten, sporten of spelletjes doen. Er zijn inmiddels 77 leden, die met elkaar communiceren via Facebookpagina 'Nieuwe mensen leren kennen'.

Flyer - Foto: Stichting Perspectief
💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Meer over

Deel dit artikel