Ankeiler: NEC heeft een rustige transferperiode achter de rug. Met een inkomende en een uitgaande transfer was er niet veel te beleven op transfergebied in Nijmegen.

- NEC heeft een rustige transferperiode achter de rug. Met een inkomende en een uitgaande transfer was er niet veel te beleven op transfergebied in Nijmegen. Het verhaal rondom de contractverlengingen is veel spannender. Carlos zag tot nu ‘slechts’ twee spelers bijtekenen.

NEC zag Lasse Schöne in Spanje voor een jaar bijtekenen en onlangs verlengde Dirk Proper ook zijn contract in Nijmegen. Technisch directeur Carlos Aalbers heeft in Spanje met Proper, van Rooij, El Karouani en Márquez een deadline afgesproken. De bedoeling was om voor die deadline met duidelijkheid te komen. Alleen Dirk Proper heeft de deadline gehaald.

Status contractonderhandelingen

Publiekslieveling Iván Márquez gaf eerder voor de camera’s van RN7 aan nog een paar weken nodig te hebben. Ondanks dat de Spanjaard meerdere malen heeft aangegeven niet weg te willen uit Nijmegen laat een definitieve langere verbintenis toch best lang opzich wachten. Dat zou er mee te maken kunnen hebben dat Spanjaard één bijzondere eis heeft. Hij wil hier voor een langere periode tekenen. Een contract voor ‘maar’ twee jaar gaat er bij de Spanjaard niet in.

Bart van Rooij heeft aangegeven binnenkort weer om de tafel met NEC. De rechtsback geeft aan graag te willen blijven en nog een seizoen in de Eredivisie wil spelen. Over de andere back is nog weinig bekend. Souffian El Karouani zou wel een aanbieding hebben gekregen, maar hoe het daar mee staat laat de linksback niets over los.

Niet te vergeten loopt het contract van trainer Rogier Meijer na dit seizoen ook af. De club lijkt tevreden te zijn met de 41-jarige oefenmeester. Meijer zelf heeft ook naar zijn zin in Nijmegen. Beide partijen gaan binnenkort met elkaar om de tafel.

Inkomende en uitgaande transfers

Op transfergebied was het heel rustig bij NEC. De Nijmegenaren haalde Anthony Musaba terug naar Nijmegen. Musaba vertrok in 2020 naar AS Monaco voor ruim twee miljoen euro. In Monaco kon Musaba niet slagen en na een paar huurperiodes keert Musaba terug bij NEC. Ook nu wordt de 22-jarige buitenspeler gehuurd. Tot het einde van dit seizoen zal hij uitkomen in het rood-groen-zwart.

NEC zag deze winter ook een speler vertrekken. Mikkel Duelund gaf aan te willen vertrekken vanuit Nijmegen. Duelund kreeg zijn zin. Wel moest de Deen nog drie wedstrijden spelen om de positie van de geschorste Oussama Tannane op te vullen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel