Ankeiler: De Nijmeegse VVD-fractievoorzitter Maarten Bakker doet een gooi naar het lidmaatschap voor de Eerste Kamer. Hij staat op plek 17 op de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer van de VVD.

De Nijmeegse VVD-fractievoorzitter Maarten Bakker doet een gooi naar het lidmaatschap voor de Eerste Kamer. Hij staat op plek 17 op de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer van de VVD. De leden van de Provinciale Staten kiezen in mei de Eerste Kamer.

Bakker verwacht niet direct in de Eerste Kamer terecht te komen en blijft voor de VVD actief in de gemeenteraad van Nijmegen.

'Trots op Nijmegen'

De VVD is nu met 12 van de 75 zetels de grootste in de Eerste Kamer en Maarten Bakker denkt dat zijn partij met lijsttrekker Edith Schippers kans maakt om weer de grootste partij te worden. Bakker: “Ik ben er hartstikke trots op dat Nijmegen en de VVD-fractie hier goed gezien worden in Den Haag en ben vereerd met plek 17 op de lijst.”

Bakker, die in het dagelijks leven boswachter is voor Natuurmonumenten, verwacht nog niet direct in de Eerste Kamer terecht te komen. “Dat is ook nog niet mijn bedoeling. Ik heb deze plek denk ik vooral gekregen vanwege mijn kennis op gebied van natuur en hoe we omgaan met beschikbare ruimte in Nederland.”

Stikstofprobleem, natuurkwaliteit en energietransitie

Hij wil de Eerste Kamerfractie vanuit zijn plek op de lijst vooral adviseren over de woningbouwopgave, de aanpak van het stikstofprobleem, natuurkwaliteit en de energietransitie. Bakker: “Daarnaast blijf ik gewoon in de gemeenteraad van Nijmegen. Ik heb er heel veel zin in.”

Deel dit artikel