Bevat Video: Video
Ankeiler: Met twee goals tegen FC Emmen was Landry Nany Dimata de grote man bij NEC. We zien de spits van NEC goed spelen en plezier hebben.

- Met twee goals tegen FC Emmen was Landry Nany Dimata de grote man bij NEC. We zien de spits van NEC goed spelen en plezier hebben. Hoe anders was dat in de eerste seizoenshelft. Na eigen zeggen is bij de spits tijdens het trainingskamp in Spanje een knop omgezet. RN7 sprak met de goalscorer van NEC.

In de eerste seizoenshelft was er veel kritiek op de Belgische spits. Weinig goals, niet betrokken in het spel en zelfs een negatieve wisselwerking met het publiek. Het was een moeilijke tijd voor ‘Nany’. Nu lijkt de spits op te leven met drie goals na de winterstop. “Ik heb geen problemen met kritiek. Het is een deel van mijn werk”, begint de spits. “Als je het goed doet is iedereen blij, maar als je het slecht doet is iedereen boos. Zo gaat dat nou eenmaal.”

> Bericht gaat verder onder de video.

Echter is Dimata wel begripvol. Hij zegt de kritiek best te begrijpen. “Als spits verwacht men doelpunten, maar als je niet scoort heb je een probleem “, zegt de spits met een lach. En dat is iets wat we spits de laatste tijd veel zien doen, lachen. “Er begon iets te veranderen een paar wedstrijden voor de winterstop. Niet alleen voor mij, maar voor het hele team. Als je naar onze wedstrijden kijkt, je ziet dat we echt meer naar elkaar zijn toegegroeid. Dat is volgens mij allemaal begonnen tijdens het trainingskamp in Spanje. We hebben met elkaar kunnen praten over voetbal, maar ook over het leven. We kijken veel positiever naar elkaar en kennen elkaars kwaliteiten veel beter nu.”

Moeilijk begin

Dimata maakte zijn debuut op 1 september uit tegen AZ. Alleen tegen Excelsior en RKC kwam de spits tot scoren voor de winterstop. “Wat het voor mij lastig maakte is dat ik geen voorseizoen kon meedraaien. Ik heb wel een voorseizoen gespeeld, maar niet met deze groep. Ik had niet de tijd om de jongens echt te leren kennen zoals we in Spanje hebben meegemaakt. Ik moest gelijk alle wedstrijden spelen terwijl ik eigenlijk geen tijd had om met iedereen kennis te maken. Gelukkig voor mij was er een WK in de winter. In die periode kon ik weer op 0 beginnen.”

Ondanks dat Dimata het moeilijk had bleef trainer Rogier Meijer de spits opstellen. Dat kan met meerder factoren te maken hebben, maar Meijer zag blijkbaar veel potentie in de spits en dat lijkt zich nu uit te betalen. “Ik ben echt blij met deze trainer, een trainer die in mij gelooft. Ook toen ik minder goed speelde stond hij achter me. Het zijn soms kleine details die mij kunnen helpen en dit is er een van.”

Dimata wil zich niet wagen aan een aantal doelpunten voor dit seizoen. “Ik wil het team zo goed mogelijk helpen “, sluit de spits af.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.