Bevat Video: Video
Ankeiler: De Nijmeegse EKI Papierfabriek heeft woensdag de Lifeport Parel ontvangen.

- De Nijmeegse EKI Papierfabriek heeft woensdag de Lifeport Parel ontvangen. De Award werd uitgereikt door wethouder John Brom en directeur Jan van Dellen van The Economic Board. De Parel Award gaat jaarlijks naar bedrijven en organisaties die zich onderscheiden door innovaties of juist door hun beproefde bedrijfsprocessen.

EKI Papierfabriek is de winnaar van de Parel Award vanwege diverse redenen. De afgelopen jaren is EKI druk bezig geweest om de energievoorzieningen van het pand zo duurzaam mogelijk te maken. Zo is het bedrijf volledig van het gas afgegaan en maken ze nu gebruik van zonnepanelen, warmtepompen en pelletkachels voor het opwekken van energie en verwarming. Een deel van de opgewekte stroom gaat naar de bedrijfsprocessen van EKI.

In de video nemen de eigenaren van de Papierfabriek de Parel Award in ontvangst. Tekst gaat daarna verder:

EKI is een van de koplopers op het gebied van duurzaamheid. De prestaties van de Papierfabriek op het gebied van innovatie, energie, circulariteit, sociale duurzaamheid en arbeidsmarkt zijn volgens The Economic Board een inspiratie voor vele andere bedrijven en zetten de regio Arnhem-Nijmegen (inter)nationaal op de kaart.

Feest

Na de uitreiking vierde de medewerkers van de Papierfabriek groot feest. EKI is nu nog alleen een fabriek, maar binnenkort wordt het ook een evenementenlocatie. Om de boel alvast te testen, werd Matrixx ingehuurd voor het licht en de bekende dj Brennan Heart zorgde voor de muziek. De eigenaren van EKI waren zo in de feeststemming, dat ze geen tijd hadden om een reactie te geven op de Award.

­čĺČ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.